CampingSverige.se

26.7.12

Av: Lea Pagh, Berlingske.dk Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Berlingske.dk
Dela
 

Singel Camping: Inget tabu att åka på semester själv

Fler och fler singlar väljer att resa på semester tillsammans eller solo, då det inte längre är ett tabubelagt ämne. I Sverige har det blivit mycket populärt att arrangera singel camping weekends/veckor på campingplatserna. Antalet efterfrågningar ökar markant år efter år.

Anette Astrup är singel, men sitter inte med händerna i knät hela sommaren för det.  Hon och hennes 13-åriga dotter, Josephine åker istället på singelcamping varje år

Anette Astrup är singel, men sitter inte med händerna i knät hela sommaren för det. Hon och hennes 13-åriga dotter, Josephine åker istället på singelcamping varje år


Nät dejting tabu

För bara 10 år sedan var nät dejting tabu, men idag har de flesta singlar en egen dejtingprofil. I dag är det inte längre så tabubelag att söka gemensamhet på semesterresor om man är singel. De flesta utan en partner är nämligen positiva till singelresor.

Många kastar sig ut i speeddating och liknande, men man kanske är mer försiktig när man åker på semester med främmande människor.

Dansk Camping Union (DCU) meddelar om ett stort intresse för singelcamping. Det har kommit till DCUs kännedom genom att de har erbjudit en singel rabatt på medlemskap i unionen. Singel-medlemmar kan också ta med barnen på gratis camping.

Vi har märkt av en efterfrågan och därför upprättat erbjudandet. Medlemmarna använder också vår hemsida för att organisera så att singlarna kan mötas på platsen, berättar Jørgen W. Fröhlich, presstalesman för DCU.

Efterfrågan har också märkts på de danska campingplatserna. År efter år stiger antalet efterfrågningar på singel camping, och i år har mer än tio platser i Danmark anlagt Singel Camping veckor i sina program.

Se också...
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt