Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

3.10.09

Av: Hans Reckweg
Dela
 

Små vagnar Solifer Artic 366 – äkta vintervagn i miniformat

Man tror knappt att det är sant, men det lyckades för Solifer att göra en äkta vintervagn med Alde centralvärme och vattenburen golvvärme och med en totalvikt på endast 750 kg. Numera kan alltså även småbilar dra en äkta vintervagn.

Klicka för större bild


Utformningen av vagnen bär tydlig prägel av släktskapet med Polars camper för montering på pickup och som har utvecklats av SoliferPolars dottersällskap S-Karosser. Inredningen är nästan kopierad från de välkända påbyggnadscamperna  från denna firma, vilken har lång erfarenhet från att få mycket att fylla lite och att utnyttja plats och vikt till det yttersta.

Man stiger in genom en dörr där bak i vagnen. En dörr som endast är 150 cm hög, därför har det över dörrens insida satts en mjuk kudde ifall man skulle slå i huvudet när man stiger ut. Denna detalj är direkt kopierad från campern.

Till vänster om dörren finner vi det lilla badrummet som har handfat och toalett, men ingen duschmöjlighet. Det finns ett draperi med fickor för förvaring av toalettartiklar. Till höger finns köket som har två kokplattor och ett 60 liters kylskåp. Papperskorgen är bekvämt placerad på dörren, lätt tillgänglig från köksplatsen. Det finns lådor och skåpplats, men ingen täckning av kokplattor och vask. Det är också avställningsyta vid sidan om kokplattorna.

Klicka för större bild


Främst i vagnen finns en sittgrupp med bord upphängt på väggen och som kan förvandlas till en säng på kvällen. De två sofforna kan förvandlas till enkelsängar. Det är två skåp på höger sida över fönstret och en hylla på samma plats på vänster sida.

Solifer Artic 366 är den minsta helt äkta vintervagnen på marknaden, med isolering och vinteregenskaper som de större modellerna. En äkta vintervagn i miniformat alltså.
Totalvikt 750 kg.

Invändig längd 316 cm.
Invändig bredd 211 cm.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt