Kama Fritid

CampingSverige.se

18.2.17

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Solhem har triss i plåtisar

Solhem Husbil är Mälardalens plåtis-specialister. De är återförsäljare av märkena Globe-Traveller, Globecar och Westfalia.

Westfalia Columbus.

Westfalia Columbus.


Solhem Husbil i Bålsta fokuserar på husbilar av typen van. Alltså transportbilar som är ombyggda för att kunna sova, äta och umgås i - i folkmun kallade för plåtisar. Darek Wolosz driver företaget och har på kort tid fått upp försäljningen ordentligt.
– Förra året sålde vi 25 nya plåtisar, men marknaden växer för varje år och i år siktar vi på 30 stycken.

Globecar Campscout.

Globecar Campscout.


Bra blandning

Darek säljer märkena Globe-Traveller, Globecar samt Westfalia och är entusiastisk över alla tre.
– Det är en mycket trevlig och genomtänkt blandning, om du frågar mig! Westfalia är den tekniskt avancerade klassiska arvtagaren till folkabussen. Globecar är, ihop med systermärket Pössl, Europas mest sålda plåtis och så har vi den påkostade uppstickaren Globe-Traveller med perfekta vinteregenskaper, förklarar han.

Globe-Traveller Explorer.

Globe-Traveller Explorer.


Polska Globe-Traveller

Fiatbyggda Globecar Campscout är 6,36 meter lång, har långbäddar, stor kyl, bra lastutrymme och är den mest sålda Globecar-modellen. Från Westfalia  finns Amundsen 540D - endast 5,40 lång med tvärsäng, dieselvärme, kompressorkyl - och Columbus 641E.
– Columbus är vinterkungen. Den är utrustad med vattenburen dieselvärme inklusive golvvärme och har riktig sittbänk med bälten samt integrerad säng.

Globe-Traveller Explorer XS är en polsk uppstickare med fransk säng, dubbelgolv med skyddade tankar och extra vägg längst bak i bilen. Flaggskeppet Globe-Traveller Voyager Z är utrustad med långbäddar, dubbelgolv, högt tak, smart alkovsäng och fint hantverk i detaljerna.
– Ja, som du märker så älskar jag varenda en av dessa bilar. Det enda problemet just nu är leveranstiden - den är minst 6 månader. Som tur är så har jag 15 lagerbilar så leveranser är möjliga i år, avslutar Darek Wolosz.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt