Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

22.2.15

Av: Leif Berglund Fotograf: Christer Hellemarck
Dela
 

Solhems Husbilar satsar på Westfalia och Globecar

Solhems Husbilar har tecknat avtal med det anrika märket Westfalia och premiärvisade några av 2015 års modeller på Caravan Stockholm. Företaget visade även upp Globecars kompakta husbilar, som tillverkas av tyska Dethleffs.

Westfalias VW Transporter-modell med det välbekanta namnet Club Joker

Westfalias VW Transporter-modell med det välbekanta namnet Club Joker


Namnet Westfalia är välbekant bland husbilsentusiaster genom sin produktion av bostadsinredningar till skåpbilar, i synnerhet VW. Sedan några år tillbaka ägs fabrikatet av Rapido som fortfarande bygger inredningar i ca 3 000 skåpbilar och minibussar årligen åt externa kunder.

Men Westfalia satsar sedan en tid tillbaka även på husbilar under eget varumärke. Denna produktion ligger än så länge på blygsamma 300 bilar per år men som man räknar med ska öka och då är bland andra Sverige en intressant marknad.

Westfalia Columbus.

Westfalia Columbus.


Exklusiv plåtis

En av de egna modellerna heter Columbus och är en exklusiv ”plåtis” byggd på Fiat Ducatos originalskåp. Bland annat innehåller den ett vattenburet värmesystem och ”riktiga” ramförsedda fönster. Två bäddalternativ med hög sovkomfort finns bak i bilen – tvärbädd eller långbäddar – och till soffan fram finns möjlighet att bädda med en riktig madrass. Den sistnämnda är placerad bakom soffans ryggstöd när den inte används.

Westfalias instegsmodell på Fiat Ducato, med namnet Amundsen, kommer i år i en kortare version – 540 cm.  Och visst finns det även en VW Transporter-modell med det välbekanta namnet Club Joker, en modern klassiker med förhöjt glasfibertak som utmanar Volkswagens California-modell.

Globecar Relax.

Globecar Relax.


Globecar Relax

Globecar lanserar i år modellen G2 Relax, som kan sägas vara en riktig egoistbil för två resande. I den har man nämligen slopat den traditionella dinettsoffan till förmån för ett stort badrum. Det ger rymd bakom hytten, men för de två som vill sitta och äta i bilen finns ett uppfällbart klaffbord bakom de två vridbara pilotstolarna i hytten.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt