CampingSverige.se

4.6.18

Av: Sandra Irengård Fotograf: Skokloster slott
Dela
 

Sommaren på Skokloster slott

Lagom till nationaldagsfirandet den 6 juni är det säsongspremiär för Skoklosters slotts sommarverksamhet som håller öppet varje dag från juni tom augusti. Sommaren domineras av familjeaktiviteter som ska inspirera till en hel dags besök.

Håbo kommun bjuder in till Nationaldagsfirande och familjefest i Skokloster. Aktiviteter och uppträdanden blandas med återkommande traditioner.

Håbo kommun bjuder in till Nationaldagsfirande och familjefest i Skokloster. Aktiviteter och uppträdanden blandas med återkommande traditioner.
Fotograf: Håbo kommun


Förutom det mäktiga barockslottet som ligger majestätiskt vid Mälaren med sina salar och rum, konst och utställningar, erbjuder man nya upplevelser i sagornas värld, pyssel i slottsateljén, riddarspel, barockdans och empirbal.

På Nationaldagen blir det firande både i slottet och utomhus. I slottet uppträder Romeo & Juliakören med sång och passa på att besöka slottets paradvåning på egen hand eller gå på guidad visning i Ofullbordade salen och Wrangels rustkammare. På scenen i slottsparken står The Poodles och Nanne Grönvall, ett samarbete med Håbo kommun. Nära slottet ligger Skoklosters kyrka som har öppet på nationaldagen.

Nordic Knights utspelar sig den 19-21 juni och den 27-29 juli.

Nordic Knights utspelar sig den 19-21 juni och den 27-29 juli.
Fotograf: Skokloster


Elsa Beskows värld på Skoklosters slott

Den 6 juni invigs sommarens stora begivenhet för alla sagoälskande barn och vuxna. En del av slottet förvandlas till sagomiljö där man ta del av Elsa Beskows värld och möta Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelin och bläddra i Elsa Beskows klassiska böcker. På invigningen bjuds det på saft och kakor. 2018 är det 100 år sedan den första boken om tanterna kom ut. Elsa Beskow (1874-1953) skrev och tecknade över fyrtio böcker och det sägs att hon introducerade den svenska barnboken i utlandet. Hennes böcker har översatts till över 25 språk.

Varje dag, under hela sommaren står slottsateljén i paradvåningens tornrum öppen för pyssel och kreativitet och torsdagar och lördagar anordnas dramatiserade visningar under temat ”Kungen och greve Magnus Brahe”. Traditionsenligt erbjuder Skoklosters slott även riddarläger i samarbete med Nordic Knights 19-21 juni och senare i juli månad (27-29 juli ) blir det som sig bör riddarspel med beridet bågskytte, tornerspel, medeltidsmarknad med mat och mycket mer.

Den 18 augusti är det dags för den populära historiska balen på slottet! För den som behöver erbjuds möjlighet till dansträning några dagar innan. Historisk dräkt 1795-1820 anbefalles på empirbalen. Balen arrangeras i samarbete med Empirsällskapet och Sällskapet Gustafs Skål och det lär bli publikrusning till biljetterna, liksom tidigare år.


Se också...
Länkar Länkar:
Länkar Skokloster slott
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt