Spanien: Camping La Paz – dramatisk plats vid Biscayabukten (2)

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Kör man från Bilbao i Baskien och västerut längs den storslagna Biscayabukten kommer man till två provinser, Cantabria och Asturien. De breder ut sig längs buktens sydligaste stränder.

Längs den Cantabriska kustvägen Till La Paz Man följer motorväg A8 – Autoviva del Cantabrico – från Bilbao och väster ut. Strax före Santander får man två valmöjligheter: att följa A8 genom staden eller ta en sydligare rutt längs E70. För att göra allt lite sydländskt förvirrande heter den sydliga rutten delvis också A8 så det rekommenderas att hålla sig till E70. På denna del av resan ser man utmärkande drag i det nordspanska inlandet med dess höga höjder på både vänster och höger sida. Vid staden Torrelavega möts den sydliga och nordliga rutten igen. Härifrån går en 40 km lång körsträcka längs A8 tills den upphör vid en liten ort kallad Bustio, sedan är det motorvägstrafik – Centra del Cantabrico – vidare längs Cantabria kusten. Efter knappt 11,5 km ser du en skylt med hänvisning till Camping La Paz, åt höger. Härifrån korsar du järnvägen och kommer in på en mycket smal väg, och destinationen är nådd.

Receptionen till La Paz Camping Camping La PazVid ankomst till Camping La Paz kan man se att vägen bakom receptionen reser sig i en ohygglig stigningsgrad (upp till 21 %). Det är dock ingenting du behöver bli nervös för, men du gör klokt i att stanna vid bron som leder över till receptionsbyggnaden. Medan du checkar in får du hjälp att koppla av husvagnen från bilen, och sedan ser du din husvagn försvinna upp för backen.Först när du har kommit upp på en av dessa ”avsatser”, får du också en förklaring till varför det är nödvändigt med alla dessa åtgärder. Campingplatsen ligger i jättestor gryta, nästan som i en amfiteater där scenen är Biscayabukten och dess evigt stora vågor. Campingtomterna slingrar sig upp längs slänterna så att så gott som alla har en formidabel utsikt över havet.

Utsikt mot sanitetbyggnaden, restaurangen, campingterrasserna och havsbukten Minst hälften av tomterna är enbart tillgängliga för tältcampare. De sanitära förhållandena har fyra stjärnor och restaurangen en belägenhet som borde vara värd sju. Som det sig bör så serveras här färska fiskrätter. Avnjut dem till ett bra pris och med en utsikt som inte finns någon annanstans. Det finns utomhus diskkök och grillplatser placerade runt omkring på campingplatsen.I receptionen talas det utmärkt engelska. De flesta får besked om att köra upp till restaurangen där den vänliga medarbetaren väntar på dig – för att direkt försvinna med din husvagn.

De Cantabriska bergen reser sig som en hög mur i solnedgången Vacker utsikt och Caminoen Det bjuds inte enbart på vacker utsikt över Biscayabukten, utan också över de Cantabriska bergen som just från denna plats visar sig från sin allra vackraste sida. På dagen skiftar de i många gröna nyanser, vid grått väder ser de hotfulla ut och på kvällen solar de sig vackert i det gyllene solljuset. Det är åtta kilometer till den vackra kuststaden Llanes, och själva campingplatsen ligger omgiven av en rad mindre samhällen som bl.a. Vidiago och Pendueles.Vägen mellan dessa byar är en stig. Det är Caminoen, eller rättare sagt Camino de Santiago de Compostela. Här längs kusten heter stigen Camino Norte, den nordliga rutten. Den är inte så bevandrad som Camino Frances, men vill man prova sina krafter på en kortare sträcka, kan man gå de åtta kilometrarna till Llanes, eller till någon av de ovan nämnda orterna – och tillbaka till sin bas på campingplatsen La Paz. Läs mer här www.campinglapaz.eu og www.llanes.com

Caminoen mellan La Paz Camping och Pendueles

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket