CampingSverige.se

29.5.18

Av: Sandra Irengård Fotograf: SCR
Dela
 

Stjärnor visar vägen till svensk camping

Inför säsongen publicerar SCR Svensk Camping årets klassificering av svenska campingplatser. Sveriges campingplatser hade nära 16 miljoner gästnätter under 2017 och många av gästerna låter stjärnorna visa vägen till semesterns upplevelser.

Mötesplats Borstahusen är en av 14 femstjärniga campingar i Sverige.

Mötesplats Borstahusen är en av 14 femstjärniga campingar i Sverige.
Fotograf: Borstahusen


2018 fick Sverige ytterligare en femstjärnig campingplats. Det är Mötesplats Borstahusen i Landskrona som sällar sig till den nu 14 anläggningar starka skaran. Det krävs ett mycket målinriktat arbete för att lyckas få fem stjärnor. Serviceutbudet och anläggningens standard måste hålla yppersta klass. Mötesplats Borstahusen, som är en relativt nybyggd anläggning, kan bland annat erbjuda en restaurang som drivs av en kock belönad med två stjärnor i Guide Michelin.

Totalt finns nu 14 femstjärniga och 82 fyrstjärniga campingplatser i Sverige. SCR Svensk Camping som står bakom klassificeringen konstaterar att Sverige därmed stärker sin position som en av Europas ledande campingdestinationer.

- En fortsatt stark trend i branschen är att det satsas på gästservice, aktiviteter och events, säger tf vd Peter Jansson.

- En fortsatt stark trend i branschen är att det satsas på gästservice, aktiviteter och events, säger tf vd Peter Jansson.
Fotograf: Anna Hult/SCR


Aktiviteter och events stark trend

– Vi ser en kontinuerlig uppdatering av campingplatsernas alla olika faciliteter genom renoveringar och nyinvesteringar. De senaste tre åren har drygt 1,5 miljarder kronor investerats i branschen, säger tf vd Peter Jansson på SCR Svensk Camping.
Klassificeringen är en viktig varudeklaration för gästen till att hitta rätt boende och upplevelser. Genom systemet kan gästen enkelt jämföra och värdera olika anläggningar utifrån just de behov de själva eftersöker. Kraven i klassificeringssystemet uppdateras kontinuerligt så att det ska vara aktuellt allt eftersom gästernas behov förändras över tid.

- Förutom att klassificeringssystemet är en tillgång för gästerna så innebär det ett viktigt underlag för att utveckla såväl enskilda campingplatser som branschen som helhet. En fortsatt stark trend i branschen är att det satsas på gästservice, aktiviteter och events, säger tf vd Peter Jansson.

Klassificeringen bygger på en bedömning av den enskilda campingplatsens utbud till sina gäster.

Klassificeringen bygger på en bedömning av den enskilda campingplatsens utbud till sina gäster.


Om klassificeringen

Sedan 1996 genomför SCR Svensk Camping regelbundet en klassificering av sina medlemmar utifrån vad som erbjuds på campingplatsen och vilken standard den håller. Klassificeringen är frivillig och en del av medlemskapet i SCR Svensk Camping. Klassificeringen genomförs löpande vart tredje år på alla deltagande anläggningar. De femstjärniga campingplatserna får besök varje år. Alla medlemmar uppfyller grundläggande standardkrav och etiska regler.

Mer information om SCR Svensk Campings klassificering av Sveriges campingplatser, inklusive sökbar excelfil, med klassificeringsresultatet hittar du här på SCR.se.

SCR Svensk Camping

SCR Svensk Camping är branschorganisation för Sveriges camping- och stugföretagare. Vi stödjer våra medlemmars verksamhet genom affärs- och verksamhetsutveckling, nationell och internationell marknadsföring samt strategiskt arbete avseende branschens marknadsvillkor.
Camping är Sveriges största semesterboende. Under semestersäsongen juni-augusti bor nästan hälften av alla övernattande turister i Sverige på en campingplats. Totalt hade branschen cirka 15,7 miljoner gästnätter under 2017.

Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt