Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

30.7.15

Av: Leif Berglund Fotograf: Daniel Andersson
Dela
 

Stora Nolia 2015 - temadag om camping

Campingavdelningen, med utställning av husbilar och husvagnar, växer för varje år på Stora Nolia. Förutom att denna avdelning nu har egen gata och scen blir det även en speciell temadag på mässan med fokus på camping och fritidsliv.

Bild från Nolia i Piteå. I år hålls mässan i Umeå 1-9 augusti.

Bild från Nolia i Piteå. I år hålls mässan i Umeå 1-9 augusti.


Temadagen är på campingscenen på onsdagen och inleds med något som låter enkelt men är svårt. Det handlar om lastvikter och körkortsklasser där Hans Cassepierre från Transportstyrelsen föreläser och försöker reda ut begreppen.
Denna föreläsning, liksom flera av de andra arrangemangen på campingscenen, sker i samarbete mellan mässan och Husbilsklubben.
– Det här är en bra plats för oss att möta medlemmarna, träffa branschfolk och visa vad vi står för. Vi har tidigare deltagit som utställare under många år och det känns spännande att för första gången vara med som samarbetspartner, säger Leif Edström, ordförande i Husbilsklubben.

Leif Edström, ordförande i Husbilsklubben.

Leif Edström, ordförande i Husbilsklubben.


Många barnaktiviteter

Leif Edström berättar också att det på campingscenen under hela mässan blir många aktiviteter för barn samt allt från matnyttiga campingföreläsningar till tävlingar och aktiviteter som rör campinglivet.

Bland övriga programpunkter under temadagen kan nämnas ”Husbilsåkande i Europa” och ”Framtidens camping”.
Det är författaren och journalisten Anders Witt som berättar om hur det är att åka husbil i Europa. Han har för övrigt gett ut tre böcker på det temat där han på ett personligt sätt skildrar olika resmål och tipsar om avstickare man kan göra.

Lars Isacson, vd för Svensk Camping.

Lars Isacson, vd för Svensk Camping.


Om husbilar och camping

På rubriken ”Framtidens Camping” talar en representant från Svensk Camping (tidigare SCR, Sveriges Campingvärdars- och Stuguthyrares Riksorganisation) bland annat om hur husbilar ska finna sin plats på campingplatser.

– Visserligen finns ett fåtal husbilsägare som vill vara utanför en camping men vi vill skapa en totalprodukt i Sverige för att möta husbilsägarnas behov. Det här handlar om en mycket viktig grupp som vi vill ge väldigt bra service, säger Lars Isacson, vd för Svensk Camping, och fortsätter:

– Vi vill, tillsammans med andra organisationer, göra Sverige till Europas bästa land att husbilsturista i. För denna grupp satsar många av campingarna på att bli mer attraktiva. Vi vill också att det skapas fler ställplatser utanför själva campingområdet och som är konkurrensmässigt neutrala.

Onsdagen på campingscenen avslutas med en akustisk spelning med Cotton Eye Joe. Tilläggas kan att en del programpunkter återkommer under flera dagar samt att Husbilsklubben vid flera tillfällen under mässan informerar om den relativt nya företeelsen ställplatser.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt