CampingSverige.se

23.6.16

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Stora Nolia 2016 - nästan fullt

Årets Stora Nolia är i stort sett fullt med utställare på det 120000 kvadratmeter stora mässområdet.
– Vi har bara ett fåtal utomhusplatser kvar. Dessutom har vi ett antal företag på väntelista som står på kö för att få vara med, berättar Lars Olovson, projektledare för Stora Nolia som i år går i Piteå 6-14 augusti.

I stort sett alla utställarytor är fyllda på det drygt 120 000 kvadratmeter stora mässområdet.

I stort sett alla utställarytor är fyllda på det drygt 120 000 kvadratmeter stora mässområdet.


Det är en mycket nöjd projektledare som kan konstatera att det är ett stort intresse för årets Stora Nolia bland utställarna. I stort sett alla utställarytor fyllda på det drygt 120 000 kvadratmeter stora mässområdet.
– Redan i mars hade vi sålt nära 90 procent av utställarplatserna. Många utställare beställde också plats redan i direkt anslutning till förra årets Stora Nolia, säger Lars Olovson, projektledare för Stora Nolia.
Han berättar att trenden med ett stort intresse för camping håller i sig.
– Vi har lyckats etablera oss som en av landets två största campingmässor. Här startar mässäsongen för många tillverkare och det är här många av dem visar sina nya årsmodeller första gången i världen, berättar Lars Olovson.
Även när det gäller bo och bygg är intresset fortsatt stort och energi har en betydande roll även under denna mässa.

Tareq Taylor är en av stjärnorna på mässan.På måndagen bjuder  tv-kocken på sin tolkning på sommarmat med råvaror från Norrbotten.

Tareq Taylor är en av stjärnorna på mässan.På måndagen bjuder tv-kocken på sin tolkning på sommarmat med råvaror från Norrbotten.


Stort och varierande utbud

När det gäller mat kommer det att erbjudas ett stort antal internationella maträtter från restauranger och utställare. Bland annat har en av restaurangerna nyligen varit på Sweden Rock och serverat mat.
I saluhallen finns nyheten Wine & Beer Tasting som Lars Olovson är övertygad kommer att locka många besökare med sin vin- och ölprovning som matchas med spanska delikatesser.
– I Hall 3 har vi mode, design och hantverk som fått ett lyft i år med ett särskilt stylingtorg och när det gäller hälsa finns allt från ekologiska produkter till massage.

För den som vill köpa en fyrhjuling eller vattenskoter kommer det, nere vid vattnet, att gå att se maskinerna demonstreras på plats och i vissa fall även provköras.
Många besökare är intresserade av hundar, hästar och kaniner. På uppvisningsfältet blir det varje dag aktiviteter och dessutom finns bland annat hundartiklar till försäljning.
– Det är även roligt att lantbruket återigen finns representerat på mässan. De har varit en del av Stora Nolia sedan första mässan hölls 1963, berättar Lars Olovson.

Även för den trädgårdsintresserade finns det en hel del att ta del av med både handelsträdgård och plantskola på plats.
I år är mässan även fylld med samhällsinformation från bland andra Norrbotniabanan, Visit Vasa, kommuner, organisationer och politiska partier.
– Jag tror att alla, oavsett vad man är intresserad av, kommer att kunna hitta en hel mängd konsumentprodukter att ta med hem från Stora Nolia. Här finns unika möjligheter till inspiration och shopping, säger Lars Olovson, projektledare för Stora Nolia.

Fakta:

Stora Nolia är en nio dagar lång folkfest och Sveriges största besöksmässa med cirka 100 000 besökare och 800 utställare varje år. Under mässan omsätter besökarna cirka 400 miljoner kronor, vilket motsvarar 44 miljoner om dagen. I år hålls mässan i Piteå och öppnar 6 augusti. Vartannat år hålls mässan i Umeå.
Tidpunkt: 6-14 augusti 2016

Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt