Kama Fritid

CampingSverige.se

10.7.18

Av: Sandra Irengård Fotograf: Stora Nolia
Dela
 

Stora Nolia storsatsar – erbjuder alla nio dagar för 150 kronor

För första gången öppnar Stora Nolia för besökare att köpa en biljett som gäller mässans alla dagar.
– Stora Noliabandet ger inträde till hela mässan, alla nio dagar, för bara 150 kronor. Vi har gjort en oberoende undersökning som visat att det inte går att hinna med mässan på en dag. Därför gör vi den här satsningen för att fler ska kunna få ut mer av denna folkfest, säger Peter Kattilasaari, projektledare för Stora Nolia.

Ett pris - 9 dagar.

Ett pris - 9 dagar.


Inför årets Stora Nolia har projektteamet låtit göra en oberoende undersökning av var besökarna till mässan framför allt kommer ifrån och vad besökarna efterfrågar mest. Den har visat att många av besökarna kommer från området mellan Skellefteå och Luleå med en, inte oväntad, topp i Piteå. Undersökningen visar också att en av de största frustationerna är att hinna med hela Stora Nolia på en dag.

– Det vet vi, som arbetar med mässan, att det är omöjligt. Och det gäller särskilt i år då vi har en fullspäckad mässa med intressanta programpunkter och nya inslag varje dag. Dessutom är mässområdet så stort att det behövs flera dagar för att hinna se allt, säger Peter Kattilasaari, projektledare för Stora Nolia.

Stora Nolia går av stapeln i Piteå 4-12 augusti.

Stora Nolia går av stapeln i Piteå 4-12 augusti.


Upplev mässan i lugn och ro

Han säger att Stora Noliabandet är framtaget för att möta besökarnas frustration. Det är också ett led i att öka kundnöjdheten men också upplevelsen av mässan. Med bandet erbjuds nu besökarna att ta del av hela mässan för bara 150 kronor om man är vuxen. För ungdomar och barn är det ännu billigare.

– Vi vill att besökarna, som i stor utsträckning kommer från närområdet, ska komma till Stora Nolia och kunna uppleva den i lugn och ro. Med Stora Noliabandet kan de välja ut vad de vill se och gå till mässan när det passar dem, säger Peter Kattilasaari. Med biljetten som gäller under mässans alla dagar, tipsar projektledaren om vad besökarna kan göra istället för att stressa.

– Gå in på mässan när ni känner för det. Kom för att bara äta lunch eller besöka en specifik utställare. Med Stora Noliabandet hinner ni också besöka varje utställare och säkert bli överraskade över vad de kan erbjuda. Ni får också möjligheten att gå när någon programpunkt, något framträdande, föreläsning eller debatt lockar. Ni som jobbar, varför inte ta en after work på kvällsöppna onsdagen eller fira att det är fredag med att börja helgen på Stora Nolia? Möjligheterna är enorma, säger Peter Kattilasaari.

Stora Nolia är Sveriges näst största husvagns- och husbilsmässa.

Stora Nolia är Sveriges näst största husvagns- och husbilsmässa.
Fotograf: Daniel Andersson


Nio dagars tips för Stora Noliabandköpare


Dag 1– Kolla läget
En dag för lite av varje. Ta en sväng på området, känn av atmosfären, planera veckans inköp och checka av utställare ni vill hinna prata mer med den kommande veckan. Låt er underhållas av Sveriges äldsta och mer erfarna storband, Roxy Storband. Är du jaktintresserad bör du inte missa jaktexperten Robert Salomonsson i Jaktkojan.

Dag 2– Gör en familjedag
Gör en riktig heldag på Stora Nolia. Ta med barnen, och kanske föräldrar och svärföräldrar. Låt ungarna träffa clowner, lyssna på idolsuccén Chris Kläfford och njut av mässan i maklig takt. Låt alla köpa sin egen lunch och möt upp på picknickområdet bakom Hall 1 & 2. Känn lugnet och njut av att umgås, heja på bekanta. Ni behöver trots allt inte hinna se och handla allt idag.

Dag 3– Provsitt husbilar och husvagnar
Visste ni att Stora Nolia är Sveriges näst största husvagns- och husbilsmässa? Barn provsitter vagnarna medan vuxna tittar på alla nyheter. Gör prisjämförelser, förhandla och få svar från experter inom husbil och husvagn.

Dag 4 –Provkör framtidens bilar
Dags att uppgradera maskinparken där hemma? Tesla och Porsche står mitt emot ingången till hall 1 och 2. Här finns chansen att boka en provtur i en Tesla. Har du mer praktiska behov så finns utställare som har lantbruksmaskiner och redskap, anläggningsmaskiner och annat roligt i fordonsväg alldeles i anslutning till bilarna.

Dag 5 – Kvällsöppet
Slipp matlagningen hemma och ät middag på mässområdet istället. Den här kvällen kan du även njuta av Sveriges okrönta drottning av countrypop, Wiktoria.

Dag 6 – Lär dig prata med älgar!
Spendera en dag i jaktens tecken. På vildmarksområdet hittar du Jaktkojan, där du kan lyssna på föreläsningar om älgförvaltning, och lära dig prata med älgar! Spana på årets nyheter, och uppgradera utrustningen. Här hittar du allt från jakt till fiske och vildmarksliv.

Dag 7– Fredagsmys på mässan
Skippa Ipadhänget hemma. Ta med ungarna till en riktig show där de får se Bamse och Lova sjunga. När showen är slut kan ni inhandla fredagsmyset i Mat och dryckhallen (hall 2). Testa norrländskt chokladhantverk, lokalproducerade ostar och torkat renkött.

Dag 8 – Hemmafixarens Mekka
Bästa dagen för villaägaren, hemmafixaren och inredningsentusiasten. Inspireras av Lapptussans utställning i Form och Designhallen (hall 3) och lyssna på Tv-kändisen Mija Kinning som föreläser om ”Det personliga hemmet”. Gör ditt hem smartare, jämför olika värmesystem, investera i nya ytskikt eller köp hantverk för att inreda ditt hem personligare.

Dag 9– Gör dina sista inköp
Vad står kvar på inköpslistan? Nu har du funderat färdigt på vilka inköp som ska göras i stort och smått. Sista dagen är här för att göra de sista inköpen eller kanske den riktigt stora investeringen i en smarta hem lösning eller i en ny husvagn? Missa inte heller talangtävlingen Stjärnskotts dagsfinal.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt