Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

4.5.17

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Succé för ny hall i Vinslöv

Invigningen av Vinslövs Fritidscenters nya utställningshall lockade storpublik. – På två dagar hade vi mer än 3500 besökare, berättar en nöjd vd Johnny Lindell.

Vinslövs Fritidscenter är en av landets största husvagns- och husbilsanläggningar. Med den nya hallen har företaget 3500 kvm inomhus och utomhus finns 
30 000 kvm asfalterad yta.

Vinslövs Fritidscenter är en av landets största husvagns- och husbilsanläggningar. Med den nya hallen har företaget 3500 kvm inomhus och utomhus finns 30 000 kvm asfalterad yta.


Husvagn- och husbilsbranschen går som tåget och har uppvisat försäljningsökningar under flera år. Vinslövs Fritidscenter är inget undantag. Inne på sitt 40:e år pekar alla kurvor uppåt och vd Johnny Lindell ser inga tecken på avmattning.
– Intresset för en aktiv fritid är större än någonsin. Allt fler upptäcker fördelarna med ett fritidsfordon, både äldre och yngre människor.

Röda mattan var utrullad då fler än 3500 besökare kom till invigningen i september.

Röda mattan var utrullad då fler än 3500 besökare kom till invigningen i september.


Familjär känsla

För att kunna möta den ökande efterfrågan byggde Vinslövs Fritidscenter en ny utställningshall under förra året. Den 1500 kvadratmeter stora hallen uppfördes i anslutning till den befintliga anläggningen, sammanlagt förfogar företaget nu över 3500 kvadratmeter yta inomhus.
– Vi har fått mer än dubbelt så stor yta och kan visa upp 40-tal nya husvagnar och husbilar, säger Johnny.

Anläggningen har även fått en ny caféservering och en hörna för barnen samt en ny ordermottagning till verkstaden. Utöver detta har en utställning av tält och fritidsmöbler iordningställts.
– Ambitionen är att bjuda på inspirerande miljöer för våra kunder, men ändå behålla den familjära känslan, säger Johnny Lindell.
Utomhus har företaget utökat tomten med ytterligare 7800 kvm och har sammanlagt 30 000 kvm asfalterad mark för uppställning av fritidsfordon.
– Investeringen har gjorts för att ge kunderna en bättre upplevelse när de besöker oss. Vi hoppas att de ska trivas ännu bättre hos oss, säger Johnny Lindell.

Johnny Lindell klippte bandet till den nya hallen.

Johnny Lindell klippte bandet till den nya hallen.


Ledande varumärken

Invigningen ägde rum den 24-25 september och lockade mer än 3500 besökare som fick ta del av specialerbjudanden, demonstrationer från leverantörer, mat, dryck och livemusik.
– Det var god stämning och många positiva reaktioner. Under de två dagarna såldes 28 fordon, berättar Johnny.

– Vi ser mycket ljust på framtiden. Inte minst eftersom vi jobbar med de ledande varumärkena. På husvagn har vi de tre mest sålda märkena i landet och på husbilssidan marknadsför vi toppmoderna modeller från Kabe och Hymer, avslutar Johnny Lindell.

Fakta Vinslövs Fritidscenter:

Grundat: 1977
Anställda: 18
Omsättning: ca 120 miljoner
Märken: Adria, Hobby, Hymer, Kabe
Fordon i lager: ca 250

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt