CampingSverige.se

8.8.13

Av: Bobil & Caravan Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Sunlight-caravanning.de
Dela
 

Sunlight – välutrustad för det nya modellåret

För Sunlight avslutas försäljningsåret 2012/13 i augusti, vilket innebär något som de involverade säkert inte kommer att glömma så snart: För första gången i Sunlight- fabriken Caprons historia tillverkades en stor serie på över 100 fordon av samma typ.

Sunlight – välutrustad för det nya modellåret 2014

Sunlight – välutrustad för det nya modellåret 2014


Mycket för pengarna

I februari rullade mer än 100 Sunlight husbilar av typen T 67 ut från produktionsbandet på fabriken i Neustadt, Dresden. Och redan i slutet av april var det anledning att jubla: Capron producerade husbil nr. 20,000 – en Sunlight T 64. Det skulle självklart firas så den 4 maj bjöds det in till stor firmafest på fabrikens område i Neustadt. Men, Sunlight ville vidare och anpassade sig därför till den ändrade marknadssituationen.

- För att vi även i framtiden skall vara på vinnarkurs med Sunlight, har vi gjort några ändringar inför det kommande modellåret, förklarar Sunlights produktmanager och prokurist Kathrin Straubinger.

Därför har det existerande husvagnsprogrammet blivit lite bantat. Sunlight kommer framöver uteslutande att koncentrera sig på njoy- husvagnarna som presenterades första gången under modellåret 2012.

- Redan det första modellåret överskred njoy- modellerna budgeten med nästan 60%. Förra året passerade försäljningssiffrorna på våra lättviktsmodeller våra normala husvagnar. Det har naturligtvis gett oss något att tänka på. Det verkar som att vi med Sunlight njoy har träffat mitt i prick, speciellt bland nybörjare inom camping. Sunlights devis är helt klart att kunna erbjuda kvalitetsprodukter till förnuftiga priser. Då vi också tidigare har behövt kämpa med kapacitetsproblem har vi bestämt oss för att framöver bara koncentrera oss på de fyra njoy- planlösningarna. För här kan vi, tack vare stor volym, erbjuda precis det nybörjare och kunder med liten budget vill ha - mycket husvagn för pengarna, förklarar Straubinger.

Även på husbilssidan har det hänt lite.
Dethleffs vidareför de 12 kända modellerna men har ändrat hela designen både invändigt och utvändigt. Med detta är Sunlight väl rustat för det kommande modellåret.

Se också...
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt