CampingSverige.se

4.6.11

Av: Susanne Barthold
Dela
 

Sverige: Fem lockande semesterdestinationer

I den här artikeln om semester i Sverige har vi samlat fem olika destinationer som erbjuder olika möjligheter. Gillar du shopping, sol och bad, naturupplevelser, sightseeing, god mat, historia – här finns allt förpackat i ett avlångt paket.

Klicka för större bild
Fotograf: Liseberg.se


Lisebergs nöjespark

Lisebergs nöjespark i Göteborg ett säkert kort, speciellt för barnfamiljen. Här finns åk- och upplevelseattraktioner för alla familjemedlemmar oberoende ålder. Varför inte utmana varandra i en femkamp eller ta en svindlande tur i bergochdalbanan och sedan avsluta dagen med att äta något gott på någon av nöjesparkens alla restauranger? Liseberg har också ett stort utbud när det gäller shower, konserter, dans eller barnunderhållning. Besök hemsidan för program. Kanske känner du för att svänga de lurviga på legendariska Rondo.

Camping Askim Strand: www.liseberg.se
Lisebergsbyn Kärralund: www.liseberg.se
Lisebergs Camping Delsjön: www.liseberg.se

Klicka för större bild
Fotograf: Rasmus Schønning


Storstadssemester

Stockholm är en vacker storstad som har allt att erbjuda, ett rikt kulturliv, en spännande historia, fantastiska shoppinggator med allt inom mode och design, högklassiga restauranger, mysiga kaféer, museum och parker – dessutom är det promenadavstånd till det mesta.

Campingplatser:
Gålö Havsbads Camping: www.galohavsbad.se
Nickstabadets Camping & Vandrarhem: www.nickstabadet.se
Waxholm Strand & Camping: www.waxholmstrand.com

Klicka för större bild
Fotograf: Gekas.se


Shopping i Ullared

Gillar du shopping och ännu inte har besökt Ullared så kanske det är dags nu. Många shoppingproffs menar att detta är shoppingmeckat i Sverige. Gekås varuhus erbjuder ett shoppingäventyr utöver det vanliga, både när det gäller priser och sortiment. Ta med barnen, vännerna eller släkten och efter ett par timmar i varuhuset finns möjlighet att koppla av på spa, spela äventyrsgolf eller låta barnen leka av sig på någon av de lekplatser som området tillhandahåller. Grillplatser och camping finns endast ett stenkast ifrån varuhuset.

Campingplatser:
Gekås Camping & Stugby: www.gekas.se
Skrea Camping i Falkenberg; www.skreacamping.se
Hansagård Camping: www.hansagard-camping.se

Klicka för större bild
Fotograf: Rasmus Schønning


Fjällsemester

Idre Fjäll erbjuder organiserade naturaktiviteter även sommartid och utbudet är enormt. Man skulle väl kunna säga att fjällen verkligen är något för den som vill vara aktiv, men naturligtvis är detta en underbar miljö även för den som föredrar avkoppling. Möjligheterna att aktivera sig här är nästintill oändliga. Cykling, vandring, golf, kanot, forsränning, ridning, fiske, barnklubbar, orientering, huskyturer, klättring, samekultur, skyttestig, tennis – you name it!

Campingplatser:
Älvdalens Camping, Dalarna:w ww.alvdalencamping.se
Caravan Club Idre, Dalarna: www.caravanclub.se

Klicka för större bild
Fotograf: Rasmus Schønning


Sol och bad

Öland förknippas som bekant med vita stränder och härliga långgrunda bad, men här finns mer än så. Här kan man kombinera sol och bad och upplevelser i en fantastisk natur med besök i små trevliga gårdsbutiker, arkeologiska sevärdheter och sportaktiviteter som till exempel golf.

Campingplatser:
Böda Sand: www.bodasand.se
KronoCamping Saxnäs: www.kcsaxnas.se
Ekerums Camping: www.ekerum.se

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt