Housecar

CampingSverige.se

5.8.14

Av: Hans Duggen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Sverige: Hagens Camping – naturen nära staden

Vrigstad är en liten svensk by som ligger mitt i Småland. Är man inte vaken, kan det vara lätt att bara svischa förbi utan att se att det överhuvudtaget var en by man passerade. Här ligger Hagens Camping.

Utsikten från restaurangen och receptionen

Utsikten från restaurangen och receptionen


Mitt ute i den vackra svenska naturen

Reser man runt i Europa så upptäcker man att holländarna är specialister på att hitta fina campingplatser att slå sig ned på.

Således ägs också Hagens Camping av ett holländskt par: Hanneke och Jos Bramer. De tar emot campare i sin trevliga reception, som ligger i restaurangen, direkt när man kommer in på platsen. Inkörningen är en lång grusväg.

Från restaurangen märker man med detsamma den vackra utsikten över en sjö. En fiskare syns i fjärran där han står och fiskar ifrån en liten bro.

Platsens område är ett nätverk av skogsstigar. Vandrar man en tur genom området upptäcker man att det ligger ett antal små sjöar här.

Stigarna är så krokiga att man helt enkelt inte känner av att man befinner sig på en campingplats. Man är mitt ute i den vackra svenska naturen.

Svend Erik visar stolt upp sin fångst

Svend Erik visar stolt upp sin fångst


Massor av turistinformation

Uppställningsplatserna är alla i stort sett välplanerade, men några stenar sticker dock upp här och där. Sådan är det bara i Småland!

En lustfiskare kommer oss stolt tillmötes och visar upp sin fångst, han är dansk och heter Svend Erik. Han berättar att det inte behövs fiskekort, men att man skall rapportera sin fångst till campingmor.

Servicehuset ligger gömt inne i skogen. Den gör inte något stort väsen av sig, men det är rent och fint och innehåller toaletter, dusch, tvättrum och utomhuskök. Duschen betalas med poletter.

Det finns elstolpar runt omkring på platsen, men man gör klokt i att ta med långa kablar.

Det finns massor av turistinformation om de närliggande städerna i receptionen och man kan hyra mooncars till barnen. I restaurangen säljs också grillat kött och vilt (bl.a. älg).

Man kan knappast bo vackrare

Man kan knappast bo vackrare


Inköp och utflyktsmöjligheter

Det är endast en kilometer in till Vrigstads centrum och här finns stormarknad, bageri, bensinstation, kyrka och läkare.

Frilandsmuseet Komstad (10 km) är en hel liten stad med kvarn, gammaldags butik och mycket annat. Vid köpmanshuset föddes Jonas Brunk, han grundlade stadsdelen Bronx i New York.

Campare på skogsvandring

Campare på skogsvandring


Vägbeskrivning

Följ E4:an till Värnamo och sväng till höger på väg 127, följ denna i 34 km, så är du i Vrigstad.
Från Öland/Kalmar följs väg 25/31 till Vetlanda, därefter väg 127 till vänster tills du kommer till Vrigstad efter 37 km.

Se också...
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt