Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

20.2.18

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Sverigepremiär för Sunlight Cliff

Det händer mycket hos Solhem Husbil just nu. Hemma i Bålsta fortskrider bygget av en ny anläggning och på Caravan Stockholm visades Sunlight Cliff för första gången i Sverige.

Sunlight Cliff visades för första gången på Caravan Stockholm.

Sunlight Cliff visades för första gången på Caravan Stockholm.


Darek Wolosz är kungen av kompakta husbilar i Mälardalen. Hans företag Solhem husbil har specialiserat sig på transportbilar ombyggda till husbilar, så kallade plåtisar. Företaget säljer märkena Globe-Traveller, Globecar, Westfalia och Sunlight.
– Sunlight tog vi in i höstas, det är prisvärda husbilar som tillverkas av Hymergruppen. Både praktiska och snygga, säger Darek.

Vd Darek Wolosz, Solhem Husbil.

Vd Darek Wolosz, Solhem Husbil.


Ny anläggning

Solhem husbil startades 2007 och ligger i Bålsta. Verksamheten har utvecklats positivt och Darek har länge varit trångbodd i sina lokaler. Därför pågår ju uppförandet av en ny anläggning på Björnängsvägen 15 i Bålsta, bara ett stenkast från den nuvarande adressen.
– Det ska bli så skönt med en ny och fräsch anläggning! Vi kommer att få plats med runt 100 husbilar, varav ca 30 inomhus. Dessutom blir det tillbehörsbutik och fullserviceverkstad med tvätthall, säger Darek nöjt. Invigningen beräknas äga rum i april.

Globecar Campster är husbil och personbil i ett.

Globecar Campster är husbil och personbil i ett.


Cliff och Campster

På Caravan Stockholm ställde Darek ut åtta fordon, två från respektive märke.
– Sunlight Cliff är perfekt för de som vill ha en mindre bil som är lättare att manövrera i tät trafik. Cliff byggs i Capronfabriken i delstaten Sachsen där även Carado Vlow byggs, berättar Darek.  

En husbil som verkligen sticker ut från mängden är Globecar Campster, en motsvarighet till den klassiska folkabussen med uppfällbart tak.
– Campster är byggd på Citroen SpaceTourer och har upp till sju sittplatser. Den har mycket bra personbilskomfort, perfekt för stadstrafik och långa resor, avslutar Darek Wolosz.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt