CampingSverige.se

9.7.16

Av: Daniel Andersson Fotograf: Sweden Resorts
Dela
 

Sweden Resorts - från skärgårdsidyller till vintercampingar

Sweden Resorts är en ny aktör på den svenska campingmarknaden. Med sex campingar och en ställplats erbjuder man ett brett spektra av naturupplevelser.

Äventyrsgolf på Lugnets Camping i Falun.

Äventyrsgolf på Lugnets Camping i Falun.


Mannen bakom satsningen heter Lasse Mellstrand. Under namnet Dalcamp har han sedan 2009 bedrivit campingverksamhet med utgångspunkt från Falun. Bolaget har expanderat till att omfatta sex campingar samt en ställplats och bytte nyligen namn till det mer internationellt gångbara Sweden Resorts.
– Våra campingar finns i Falun, Borlänge, Vansbro, Nora, Norrtälje och Väddö. De är ganska olika till sin karaktär men har en sak gemensamt; natursköna lägen som uppmuntrar till friluftsliv, säger Lasse.

Ställplatsen rymmer 22 husbilar.

Ställplatsen rymmer 22 husbilar.


Ställplats Falu gruva

Senaste tillskottet är en ställplats vid Falu koppargruva. Platsen rymmer 22 husbilar och har servicehus med dusch, toaletter och påfyllning av vatten. Tömning av grå- och avloppsvatten ingår på Lugnets camping.
– Ställplatsen, som är öppen dygnet runt hela året, har ett perfekt läge med närhet till både gruvan och Faluns stadskärna, tillägger Lasse.

Lasse Mellstrand har arbetat med turism sedan början av 2000-talet och tog steget in i campingbranschen 2009 med förvärvet av Lugnets camping i Falun.

Lasse Mellstrand har arbetat med turism sedan början av 2000-talet och tog steget in i campingbranschen 2009 med förvärvet av Lugnets camping i Falun.


Vintercamping populärt

Intresset för vintercamping är stort hos Sweden Resorts, särskilt på Lugnets Camping och Mellsta Camping i Borlänge.
– I Falun har vi runt 120 långliggare mellan september och april, i Borlänge ett 70-tal. Det är bland annat skidåkning på Romme Alpin som lockar, men även shopping- och nöjesutbudet i Falun, säger Lasse som även har egen skiduthyrning.
Som en konstrast till detta finns Norrtälje Camping med sitt havsnära läge utanför Stockholm. Här är det skärgårdsidyllen och badstränderna som drar besökare.

I sommar lanserar Sweden Resorts ett campingkort som ger fria övernattningar för trogna gäster.

I sommar lanserar Sweden Resorts ett campingkort som ger fria övernattningar för trogna gäster.


Stigande intresse

Generellt märker Lasse ett stigande intresse för camping och friluftsliv, både bland yngre och äldre personer.
– Det pågår ett generationsskifte med nya campare som har fina barndomsminnen från husvagnssemestrar och nu vill återskapa dem med sina egna barn. Svenskarna har det dessutom gott ställt och har möjlighet att köpa ny husbil eller husvagn.
Själv campade han också förut, men det hinns tyvärr inte med längre. Nu är det fullt fokus på att utveckla Sweden Resorts anläggningar.
– Det tar ett tag att landa i en ny organisation och hitta rätt struktur. Men vi är på god väg och ser fram emot årets säsong, avslutar Lasse Mellstrand.

Fakta Sweden Resorts

Campingar: Lugnets Camping, Mellsta camping, Vansbro camping, Nora camping, Norrtälje camping samt Väddö havsbad och camping.
Ställplats: Ställplats Falun
Anställda: 8 stycken samt ett 50-tal säsongsarbetare
Vd: Lasse Mellstrand

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt