Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

18.5.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: caravanclub.se
Dela
 

Tandådalens Camping – Norra Europas största vintercamping öppnar för sommarturism

Från och med i sommar står Tandådalens Camping redo att även ta emot sommargäster som vill uppleva natur och äventyr.

Tandådalens Camping ägs av Caravan Club och är norra Europas största vintercamping, med cirka 700 platser. Detta innebär att platsen kan erbjuda hög standard med el till samtliga platser och mycket välutrustade sanitetsbyggnader.

Tandådalens Camping ägs av Caravan Club och är norra Europas största vintercamping, med cirka 700 platser. Detta innebär att platsen kan erbjuda hög standard med el till samtliga platser och mycket välutrustade sanitetsbyggnader.


Tandådalens Camping lockar med äventyr och avkoppling

- Önskar man enbart lugn och ro under sin campingsemester så är det också möjligt här i Sälens fjällområde, konstaterar Bill-Arne Andersson, förman för Caravan Club som under snart 50 år har ägt och drivit Tandådalens Camping.

Tandådalens Camping var den första campingplatsen som föreningen startade då den bildades 1958. Steg för steg har området byggts ut med nya och större platser, samtidigt som standarden hela tiden har blivit bättre och bättre. I dag har Tandådalens Camping hög standard på sina sanitetsbyggnader, vilka har anpassats efter den krävande vintercampingen.

- Detta ger stora möjligheter och bra förutsättningar för att hålla verksamheten igång, även under sommaren, säger Bill-Arne.

Klicka för större bild


Vildmarken lockar

Dessutom satsar hela området intensivt på att locka sommarturisterna till sig, och det är ingen tvekan om att intresset att resa till Sälenområdet växer. Först och främst är det naturen och de stora vildmarksområdena som lockar.

Även om det skulle vara fullt på campingplatsen har alla en chans att uppleva sitt alldeles personliga äventyr i vildmarken. Sommartid finns så många möjligheter och så mycket plats i naturen att det garanterat aldrig kommer att kännas trångt.

 - Vi har en enastående naturresurs här i Sälenfjällen, som saknas på många andra ställen, konstaterar Bill-Arne. Många kommer säkert hit bara för att uppleva lugnet!

- Vi har en enastående naturresurs här i Sälenfjällen, som saknas på många andra ställen, konstaterar Bill-Arne. Många kommer säkert hit bara för att uppleva lugnet!


Lustfiskeparadis

- Vi har redan fått många förfrågningar från vårt grannland i syd, säger Bill-Arne. För danska och tyska campare är Sälens fjällområde ett av de närmaste och mesta vildmarksområdena. Här finns stora möjligheter till fiske, vandrar- och cykelturer, men också till mer äventyrliga aktiviteter som speciella banor för mountainbike, rafting i gummiflottar eller paddling i forsande strömmar. Hela familjen kan hitta spännande upplevelser när de använder Tandådalen som bas.

Intresset för Sälens fjällområde finns också längre ner i Europa. De holländska turisterna vill gärna resa hit, liksom engelsmän och andra folkslag som bor i tätbefolkade land, och som lockas av den vilda fria naturen.

Fiskemöjligheter:
I Sälens fjällområde finns stora möjligheter till flugfiske i strömt vatten, men det är också möjligt att fiska och meta i de mindre sjöarna. Här kan man få bland annat öring, sik, regnbåge, röding, gädda, abborre och id.

Det är fina möjligheter till fiske i Fuluälven, Görälven och Västerdalälven där man kan fiska till exempel öring och sik. Flugfiske är ett otroligt spännande sätt att fiska på, men andra sätt är också intressanta och effektiva. I området finns det också många fina bäckar att fiska i.

Önskar man fiska i sjöar eller i mindre skogssjöar så finns det också många i området. I dessa kan fångsten bli öring, röding eller regnbågsöring. Det finns också sjöar med stora möjligheter att få gädda.

Fiskekorten är giltiga över ett stort område med strömt vatten, sjöar, skogssjöar och bäckar. Det finns två olika fiskeområden, Transtrands och Lima. Barn under 15 år fiskar gratis, när en vuxen ledsagare har fiskekort.

Klicka för större bild


Fakta om olika aktiviteter

Vandring:
Sälens fjällområde erbjuder vandringsalternativ för de flesta. Totalt finns ca 200 km snitslade stigar med raststugor och vindskydd. Det rekommenderas att ta utgångspunkten från Sälenringen, vilken sammanbinder stora delar av stigsystemet. Bästa tidpunkten för vandringar är från midsommar till månadsskiftet september/oktober.

Det är möjligt att köpa kartor över området på Sälens Turistbyrå, och på flera av de servicestationer som finns.

Klicka för större bild


Paddling:
Det finns massor av vattenrikliga områden i Sälen, stilla spegelblanka fjäll- och skogssjöar, men också vilt forsande älvar. Detta innebär att den som önskar paddla har möjlighet att välja precis den nivå som passar ens behov. Flera arrangörer i området anordnar kurser. Kajaktiv i Dala-Floda, några kilometer öster om Vansbro, är en av Sveriges största arrangörer av paddelkurser.

Cykling:
Sälens fjällområde lockar med oändliga möjligheter för cykelentusiaster. Det finns allt från ganska enkla turer till avancerade down-hill banor för mountainbikes, och funparks för de allra mest dristiga. Mer information fås via turistbyrån i Sälen eller på Internet.

Cykeluthyrning finns på Kläppens Sportshop, Sälen Skilodge, Sälens Kanotcentral, Skidåkarna Lindvallen och hos Kaisers Skidbod.

Kultur:
Dalarna har ett rikt utbud av kultur under hela sommarperioden. De stora festligheterna i förbindelse med midsommar lockar mängder av turister. Exempel på fasta attraktioner är Zorn-museet och Carl Larssons Sundborn vilka är rena rama paradiset för den konstintresserade, medan de mer dansanta turisterna bara väntar på att dansorkesterveckan i Malung drar igång. Denna vecka är årets höjdpunkt för många.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt