CampingSverige.se

22.11.11

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Test: Cabby 620+ F3 – husvagn för kvalitetsmedvetna (2011 modell)

En husvagn behöver inte vara ”bara en husvagn”. Det kan vara ett lyxigt hantverk som går att använda året runt, och dessutom vara bättre designad än det egna hemmet. Cabby 620+ är ett glimrande exempel på att man inte behöver sakna något när man är på semester.

Cabby 620+ kräver plats när man pauser under semestern

Cabby 620+ kräver plats när man pauser under semestern


Cabby 620+ F3 (2011 modell)

Cabby 620+ F3 (2011 modell)


Cabby är svenskbyggd och kan liknas med det bästa från Volvo, eller ännu bättre från Audi och BMW. Vi talar alltså om en kvalitetsprodukt ner till minsta skruv. Just det att vagnen är så välgjord gör att den tillhör de tyngsta i klassen, och kräver en ordentlig dragbil. Med andra ord är detta inte en husvagn för den som vill spara pengar.

Det finns fri golvyta i mitten av vagnen så man lätt kan passera varandra

Det finns fri golvyta i mitten av vagnen så man lätt kan passera varandra


Klassisk inredning

Själva planlösningen är inte särskilt speciell, men inredningen är mycket populär och passar de flesta i målgruppen som väljer en husvagn som denna. Den är idealisk för två personer som önskar gott om utrymme. Får man besök eller har barnbarnen med sig kan bordet i rummet fällas ned och göras om till en extra säng. Dock en säng som man inte sover särskilt bra i. Längst bak i vagnen är sovrummet placerat som har dubbelsäng med lyxmadrasser, garderober och badrum. I mitten finner man det stora köket och längst fram uppehållsrummet. Det är mycket fri golvyta mitt i vagnen, så man kan lätt passera varandra utan att stöta ihop. Förvaringsutrymmen finns det gott om och den stora garderoben fungerar också som torkskåp. Under dubbelsängen finns ett stort magasin för förvaring av campingmöbler och förtält, vilket också kan nås utifrån via en servicelucka. Jag skulle önska att luckan var lite bredare, så att det går lättare att få ut sakerna.

Denna panel styr all den teknik som Cabby är späckad med

Denna panel styr all den teknik som Cabby är späckad med


De dyraste sakerna är gömda

Det som kostar mest i den här vagnen är saker man knappt ser. Bland annat är den isolerad och kan användas som åretruntbostad. Minusgrader långt under 30 är inget problem då vagnen är utrustad med centralvärme som gör att frost inte kan tränga in. Det är ett genialt system som också sörjer för att vattenslangar och spillvattenstank inte fryser till is. Med ett så kallat shuntat värmesystem kan man också välja att ha olika temperaturer inne i vagnen. Uppvärmningen är ytterst effektiv och fungerar under loppet av några få minuter. På en tur under sommaren har den ett bra inomhusklimat. Skulle det bli för varmt i husvagnen kan alla fönster och den stora takluckan öppnas.

Cabby 620+ med passande stripes

Cabby 620+ med passande stripes


Säkerhet i topp

Där de flesta andra campingproducenter de senaste åren har slagit hårt på trumman när det gäller inredning och design, så är Cabby långt framme när det handlar om säkerhet. Det är självklart viktigt att man känner sig hemma i sin husvagn, men säkerhet är långt viktigare. Cabbys satsning på säkerhet kommer till uttryck i Cabby Saftey System, vilket betyder att husvagnen är byggd på AL-KO chassi och har både AKS (Anti Slingre System) och ATC (AL-KO Trailer Control) samt nitrogenfyllda däck.

Uppehållsrum och kök är rent platsmässigt bra fördelat

Uppehållsrum och kök är rent platsmässigt bra fördelat


Extremt god körkomfort

Körkomforten är helt i topp och är till dags dato den bästa jag har provat. Under detta test har det körts över 6 000 km på några av Europas mest utfordrande vägar. Husvagnen ligger 100 % stabilt på vägbanan och det ger en avslappnad körning. Vindkänslighet finns i stort sett inte. Enligt min mening borde AKS och ATC eller liknande system vara standard på alla husvagnar idag. Hatten av för Cabby som prioriterar familjens säkerhet så högt.

Köket är stort och har många praktiska lådor

Köket är stort och har många praktiska lådor


Stort kök

Det har avsatts mycket plats till köket i förhållande till vagnens storlek. Tycker man som jag om att laga mat på semestern är det genialt. Det har suveräna lådor med soft close, halkskydd i botten och oändligt med plats. Det finns sopsortering, skärbräda och kryddhylla. Kylskåpet på 189 L med separat frysbox är enormt och ytterst praktisk om man är matglad och samtidigt gärna vill ha kalla dryckesvaror på resan. Kylskåpet kan gå på 12V när man kör. Fläkten över de tre kokplattorna gör att man slipper stå och laga mat med öppna fönster.

Det har satsats på de små detaljerna. Här minibar med plats för vinflaskor

Det har satsats på de små detaljerna. Här minibar med plats för vinflaskor


Sammanfattning

Det är svårt att hitta något som saknas i denna husvagn. Det handlar helt enkelt om kvalitet som håller hela vägen ut, men man betalar också för det. Cabby har valt de bästa underleverantörerna i Europa när det gäller utrustning. Husvagnens körstabilitet är i alla slags väder och på alla former av vägar helt på topp. Härtill kommer det behagliga inomhusklimatet och det generösa förvaringsutrymmet. Det krävs dock en god dragbil och en fet bankbok, har man det får man i gengäld något av det bästa som finns på marknaden idag.

Stor lyxig husvagn i storslagen natur

Stor lyxig husvagn i storslagen natur


Fakta

Modell: Cabby 620+ F3 – 2011 modell
A-mått: 1020 cm
Totallängd: 751 cm
Vikt: 1500/1800 kg
Lastförmåga: 336 kg
Chassis: AL-KO, ATC och AKS
Värmesystem: Alde 3010
Vattentank: 45 L
Kylskåp: Dometic 189 L
Hi-Fi: Radio, DVD
Antenn: Digital
Tygval: Sju olika sorter

Läs mer här www.cabby.se

Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt