Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

14.4.09

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Test: Outwell Idaho L – idealisk för två vuxna och två barn (2008 års modell)

Det här tältet har testats under en veckolång semester av två vuxna och två barn. Det är ett familjetält som innehåller två sovkabiner och ett stort uppehållsrum.

Klicka för större bild


Uppsättning av tältet

Första gången man sätter upp tältet bör man beräkna lite extra tid. Det kan t.ex. vara bra att först prova på att sätta upp tältet hemma i trädgården, så man vet hur det fungerar. Det är absolut inget svårt och allt är markerat med färger – både stänger och kanaler i tältet. Barnen kan utan problem vara med och hjälpa till, de tycker ofta att det är kul. Tältet är utan tvekan lättast att sätta upp om man är två personer som hjälps åt, eftersom det ibland blir lite tungt när själva tältet reses.

Klicka för större bild


Rymliga sovkabiner

Sockabinerna på de bägge sidor är identiska. Har man barn kan man med fördel köpa en barnkabin som är roligare för barnen att bo i. Den påminner om ett riktigt barnrum. Sovkabinerna är mycket rymliga och har ståhöjd. De har förvaringsfickor på sidorna och flera olika vädringsmöjligheter. Man får plats att ligga tre i bredd, eller ha ett barn mellan sig om man är två vuxna och två barn. På det sättet kan den andra sovkabinen, på andra sidan, användas till förvaring eller monteras av så att uppehållsrummet blir större.

Klicka för större bild


Barnrum - roligare än hemma

Barnkabinen är inte enbart till för att sova i, utan både trevlig och kul. Den har en stjärnhimmel, extra loft för bollspel och hela kabinen är dekorerad så att man får en känsla av att man ligger ute i naturen. Barnen kan gå på upptäcktsfärd och ha det skoj. Det finns otroligt gott om plats så barnen kan både sova och ha sina leksaker inne i kabinen.

Framför båda kabinerna finns också extra utrymmen för kläder och skor. Här kan man med fördel ta med en resgarderob till sina kläder och på det sättet skapa sig en riktig garderob.

Klicka för större bild


Massvis med tillbehör

Till barnkabinen kan man också köpa till sovsäckar, ryggsäckar, bollar med mera i en pojk- och en flickserie, så att allt passar ihop.

Klicka för större bild


Uppehållsrum och kök

Mellan de två sovkabinerna finns ett stort uppehållsrum där sex personer utan problem kan sitta runt bordet. Det finns en dörr och massor av fönster med bra vädringsmöjligheter och myggnät så att man kan hålla ett perfekt inomhusklimat. Hela denna avdelning, tillsammans med kabinerna, har fast botten. Huvudingången ligger vid köket och här finns åter igen flera olika möjligheter för att öppna upp och vädra. Om man vill stänga av till resten av tältet kan strömförsörjningen föras genom en extra liten öppning in till resten av tältet. Det är också ståhöjd i köket så att man kan laga mat i tältet de dagar man inte använder grillen eller campingens köksfaciliteter.

Klicka för större bild


Ett bra tält med riktigt gott om plats

Outwell Idaho L är ett mycket bra tält när man önskar komfort på tältsemestern. Ståhöjden överallt i tältet är något som värdesätts. Platsen är mycket generös och det är en fördel under de dagar man tillbringar mer tid inomhus. Barnkabinen är en riktig hit.

Tältet har många bra vädringsmöjligheter. Den ena ingången kunde dock med fördel ha gjorts så att den skulle kunna stå öppen även när det regnar ute. Tältet är extremt tätt även när det regnar flera dagar i sträck. Här värdesätter man också att det är så gott om plats inne.

Klicka för större bild


Ett par goda råd

Outwell har en stor golvmatta till uppehållsrummet och området runt kabinerna. Det kan varmt rekommenderas att skaffa en sådan om man har småbarn, då det ger en obeskrivbar komfort, särskilt under lite kyligare sommardagar.

Är man två vuxna och två barn bör man ta med i beräkningen att all utrustning tar upp mycket plats i bilen.

Barnkabinen kostar extra, men är värd varenda krona. Fråga bara dina barn. Det skall ju vara kul att vara på semester…

Fakta

Vikt: 24,5 kilo
Ståhöjd: 220/inner 190 cm
Sovplatser: 6 personer

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt