Campout

CampingSverige.se

23.4.10

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Test: Outwell Imagine (2009 modell)

I samband med TV – inspelningar, på Samsö i Danmark, testades detta familjetält från Outwell.

Klicka för större bild


Det finns riktigt gott om plats i detta tält, även om det inte är det största som finns ute på marknaden. För två vuxna och två barn har man all plats man behöver, även när alla befinner sig inuti tältet på samma gång.

Klicka för större bild


Två sovkabiner

Tältet har två sovkabiner – en för vuxna och en för barn, och det är ingen tvekan om vilken som är vilken. Barnen har helt klart fått det roligaste rummet. Här finns stjärnhimmel med bolltak och barnen är mycket lyckliga över sovkabinens design, vilket man kan förstå. Det finns gott om plats i mittkabinen, men framför allt är det mycket högt i tak. Hela 2,15 meter.

Klicka för större bild


Flara vädringsmöjligheter

Det är goda ventilationsmöjligheter i tältet, vilket är en funktion som man verkligen värdesätter. Det finns myggnät och fönster som kan öppnas helt. IVentilationen gäller även sovkabinerna.


Klicka för större bild


Förvaringsplats

Själva tältet är inte konstruerat med förvaringsutrymme förutom ett par fickor i mittkabinen och i de två sovkabinerna. Därför är det en god ide att packa i sportväskor, t.ex. en per person, så att man kan hålla styr på alla saker. Alternativet kan man också invstera i förvaringssystem som passar tälten. De är producerade så de varken väger eller tar plats.


Klicka för större bild


Suveränt barnfamiljtält

De basala funktionerna i tältet är bra. Det som gör att detta tält också är ett kul tält för barnfamiljer är att det är en del av Fantasy Collection. Det betyder bland annat att den färgglada sovkabinen är med och att man får en spelvägg som kan monteras på många olika sätt. Här kan barnen spela många olika spel som fotboll, tennis, strandvolleyball osv. Spelväggen levereras med ett Outwell spelset som är färgkoordinerat så att den matchar alla Fantasy tält.

Klicka för större bild


Så kan spelväggen också användas

Klicka för större bild


Det medföljande spelsetet

Skall det vara helt perfekt kan man också få sovsäckar som matchar till tältet. Här finns det både en pojk- och en flickversion.

Klicka för större bild


Sammanfattning

Outwell Imaging är ett riktigt bra familjetält som inte tar så mycket plats och som är otroligt lätt att sätta upp. Vill man ha mer uteplats går det att köpa till en fronttillbyggnad med ståhöjd. Barnen älskar detta tält och förknippar det med roliga campingupplevelser. Att det dessutom fungerar optimalt gör det inte sämre. Man får mycket semester för pengarna.


Klicka för större bild


Fakta

Antal personer: 6 personer
Duk: Outtex 3000 (polyester)
Vattenpelartryck: 3000 mm
Innertält: Polyester som andas
Botten: Isydd tältbotten
Storlek: Tält: 36x75cm/Stänger: 22x75cm
(packat):
Vikt: Tält: 20 kg / Stänger: 15,5 kg
Rekommendation: Till barnfamiljer som önskar pålitlig komfort och charmig design
Sovkabiner: 2
Färg: Blå
Bottenmaterial: Dubbelcoated polyethylen
Stänger: Stålstänger 19/22 mm aliminiumstänger 9,5 mm, 2 stålstänger
Typ: Tunnel
Fast ståhöjd: Ja

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt