Housecar

CampingSverige.se

30.6.11

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Test: Outwell Trout Lake 4 – (2010 modell) – Litet superpraktiskt familjetält

Det är inte alltid så enkelt att hitta rätt i tältdjungeln. Detta tält är idealiskt för ett par som inte vill ha med sig mer än nödvändigt på sin semester, och som värdesätter ett perfekt inomhusklimat. Det passar också bra för barnfamiljer som tycker det är okej med lite plats. Här följer en test av Outwell Trout Lake 4 – 2010 års modell.

Outwell Trout Lake 4 (2010 modell)

Outwell Trout Lake 4 (2010 modell)


Testet utfört i Sydengland

Under en veckas semester i New Forest Nationalpark testade vi detta förhållandevis lilla familjetält från Outwell. Vi har tidigare testat betydligt större tält och överraskades över hur bra just detta tält fungerade med tanke på storleken.  

Gott om plats för fyra personer

Gott om plats för fyra personer


Litet trevligt uppehållsrum

Uppehållsrummet är inte stort, men tillräckligt för fyra personer att sitta inne och äta vid dåligt väder. Det får plats ett bord och fyra stolar även om vi också har andra saker på golvet, som väskor med kläder och matvaror. Det har också ståhöjd, vilket är otroligt skönt.

Sovkabiner

Sovkabiner


Stor sovkabin

Det är egentligen två sovkabiner, men vi har valt att ta öppna upp skiljeväggen och istället göra en stor kabin. Hemma sover vi separat i våra egna rum som alla andra så det är jättemysigt att göra en enda stor säng. Barnen älskar det och det gör vi också.

Se till att sträcka upp tältet ordentligt

Se till att sträcka upp tältet ordentligt


Vädring, myggnät med mera

Tältet har massvis med barduner så det kan sträckas upp ordentligt. Gör det själv om det inte blåser. Tältet står snyggare, torkar snabbare och håller längre. Det finns många fönster och alla har myggnät. Tältet kan även öppnas i tre sidor, så det är goda möjligheter för ordentlig luftgenomströmning. I sovkabinerna finns också små fönster.

I mitten av tältet finns ett förvaringssystem där man kan ha ficklampor, böcker och andra småsaker som är bra att ha lättillgängliga. Det finns också en liten öppning där man kan dra in strömkabeln i tältet.

Bomullstält är att föredra

Bomullstält är att föredra


Sammanfattning av testet

Det tar mindre än tio minuter att sätta upp detta tält. En jättefördel när man har barn med sig. Alla stänger är färgmärkta för enklare hantering. Man märker stor skillnad på inneklimatet i ett bommullstält jämfört med ett tillverkat i polyester. Ett bomullstält väger ca 25 % mer än ett motsvarande i polyester, men om vikt inte är avgörande så är bomullstältet helt klart att föredra.

Tältet passar perfekt för två personer. Man har massor med plats och man kan använda den ena av kabinerna att förvara kläder eller liknade i, och på det sättet får man också ännu mer plats i uppehållsrummet. Funktionaliteterna är i topp, designen är en smaksak, men enligt min mening mycket smakfullt i matchande naturfärger.

Inneklimatet är överraskande bra och ingen tvekan om att detta är framtiden.

Klicka för större bild


Fakta

Vikt: 19,1 kg tält (bomull) och 16,7 kg stänger (aluminium/stål)
Vattenpelartryck: 10 000 mm.
Sovplatser: 4
Tälttyp: 3 rums tunneltält
Storlek: 310 cm brett och 490 cm långt (lutande hörn i fronten)
Med en fronttillbyggnad kan man få ännu mer plats.

Flera fakta på Outwells hemsida – se link nedan.

Det är en bra idé att investera i extra utrustning til tältturen

Det är en bra idé att investera i extra utrustning til tältturen


Sov gott och andra tips

På tälttur kan det gott och väl betala sig att investera i utrustning om ger att man sover gott. Det är individuellt, vad som skall till, men två stora luftmadrasser är en bra lösning så kan man regulera luften allt efter om man önskar hårt eller mjukt.

På denna campingplats finns ingen ström så kom ihåg att ta med en batteridriven eler manuellt driven uppblåsare. Se Outwell utrustning.

Ett bra tips är att införskaffa en golvmatta. Det ökar komforten betydligt och speciellt under lite kallare dagar. Med två luftmadrasser fyller man båda sovkabinerna och de  FOTO: 5 kilas samman så att de inte kan flytta sig.

Madrasserna från Outwell är riktigt bra

Madrasserna från Outwell är riktigt bra


Funktionella sovsäckar är bra att ha på tältsemestern

Funktionella sovsäckar är bra att ha på tältsemestern


Kom också ihåg bra sovsäckar. Fryser man lätt så köp en sovsäck som tål minusgrader, även om du bara skall använda den på sommaren.  

Läs mere här www.outwell.com

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt