CampingSverige.se

1.5.18

Av: Daniel Andersson Fotograf: Daniel Andersson
Dela
 

Tomelilla Husvagnar skördar framgångar

Peter Petterson är gammal i gamet. Han har 30 års erfarenhet av husvagns- och husbilsbranschen och driver sedan 18 år tillbaka Tomelilla Husvagnar i egen regi. – År 2017 var det bästa året någonsin, säger han.

Peter Pettersson firar 30-års jubileum i branschen. - Bästa året någonsin!

Peter Pettersson firar 30-års jubileum i branschen. - Bästa året någonsin!


En av förklaringarna till framgången är de starka varumärken som Peter jobbar med. Tyska LMC har tillverkat kvalitetsfordon ända sedan 1955 och har idag marknadens bästa garantivillkor.
– LMC har en unik Long Life-teknologi. Man har tagit bort allt trä i golv-, vägg- och takelement och ersatt det med polyuretan och kan därför lämna 12 års täthetsgaranti, förklarar Peter.

LMC Vivo 735 är en barnkammarvagn med bred entrédörr.

LMC Vivo 735 är en barnkammarvagn med bred entrédörr.


LMC och Vantourer

Tomelilla Husvagnar marknadsför både husvagnar och husbilar från LMC. Särskilt intressant är den nya husbilsmodellen Comfort med plana golv och lastbart dubbelgolv. På husvagnssidan har Peter flera spännande LMC-modeller hemma. Vivo 735 är en barnkammarvagn med bred entrédörr och Musica 570 bjuder på extra god komfort med en rymlig sittgrupp och skön dubbelsäng.

Förra året utökade Tomelilla Husvagnar sitt sortiment med Vantourer, ett märke som specialiserat sig på van-modeller. Vantourer byggs i Knaus fabrik och huvudkontoret ligger i Koblenz. Idag finns det fyra modeller - 540, 600, 600L och 630 - som kan beställas med Fiat eller Peugeot chassi. Samtliga kan fås med popup-tak och två extra sovplatser. Tomelilla Husvagnar är en av få återförsäljare som kan erbjuda modellen 540.

De hydrauliska stödbenen har blivit en succé, berättar Peter.

De hydrauliska stödbenen har blivit en succé, berättar Peter.
Fotograf: E & P


Stödben

Tomelilla Husvagnar har även blivit återförsäljare och montör av hydrauliska stödben från E&P.
– Det har blivit en succé, vi har redan monterat 15 stycken. Verkstaden har ökat rejält på sistone och vi kommer att installera en ny luft för att kunna ta tunga husbilar, berättar Peter.


Se också...
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt