CampingSverige.se

2.6.12

Av: Bjørn Lahus Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Freecamper.de
Dela
 

Tyskland: Gör om husbilen eller husvagnen till en båt i Ruppiner Land

Nu har du möjlighet att göra om din husbil till en båt, i Ruppiner land som ligger cirka en timmes körning norr om Berlin. Detta är ett helt nytt erbjudande 2012 och omfattar husbilar med en totalvikt på upp till 4,5 ton. Detta är möjligt genom att placera husbilen eller husvagnen på något man kallar en flytande WoMoCamper.

Nu finns möjligheten att göra om husbilen till en båt

Nu finns möjligheten att göra om husbilen till en båt


WoMo Campern gör det möjligt att utforska älvar och andra vattendrag i Ruppiner Land, något man kallar ”All Around Berlin” med motorbåt. Fram tills nu har denna möjlighet endast varit tillgänglig för ägare av husvagnar med något man har betecknat som Freecamper. Den nya båttypen ger nu alltså även husbilsägare möjlighet att bli sin egen skeppare, utan något förarbevis. På grund av den extra vikten av en husbil är båttypen en trimaran. Mannen bakom projektet, Markus Frielinghaus förklarar att den nya båttypen har styranordning i fronten, något som gör att också högre husbilar kan användas. Båten drivs av en 60 hk påhängsmotor, och med både bak och akter propellrar skall manövreringen vara ganska enkel. Det går också att tömma spillvatten- och toaletttunnor under turen.

Om du känner dig lockad så är det nu du ska lämna livet som landkrabba och boka in en camping på vatten i New Harbour i Ziegelepark, cirka 75 km norr om Berlin.

Läs mer: www.freecamper.de

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt