CampingSverige.se

1.8.10

Av: Bjørn Lahus Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Tyskland: Ölfestivalen i München 200 ÅR

Öl- festivaler arrangeras i många länder, även i Skandinavien, men utan tvekan är den mest kända den som anordnas i huvudstaden i den tyska delstaten Bayern.

Klicka för större bild


I år blir festivalen säkerligen något ut över det vanliga. Det är nämligen 200 år sedan den första festivalen invigdes. Den gången var det en bröllopsgåva från prins Ludvig till prinsessan Therese. Årets festival är emellertid bara den 177:e i raden då man 24 gånger har varit tvungna att klara sig utan, på grund av krig och en koleraepidemi.

Tyskland är känt för flera stora festivaler men det är troligen Oktoberfesten i MÜnchen som är den mest kända. Den går under smeknamnet Wiesn och lockar varje år nära sex miljoner besökare till Theresenwiese där det serveras mängder av öl i en och två liters sejdlar tillsammans med saltkringlor och korvar.

Årets arrangemang kommer naturligt nog också att gå i jubileets tecken och det kommer att vara många olika festarrangemang, där både öl och annan kultur i form av konst, musik och en historisk festtillställning står på programmet. Festivalen bjuder också på uppvisning av tyska folkdräkter och typiska tyska musikrytmer. Naturligtvis kommer det traditionella tivolit också att finnas på plats.

Årets festival går av stapeln under perioden 18 september till 3 oktober och det är nog klokt att redan nu börja undersöka möjligheterna att ställa upp husvagn eller husbil och boka plats så snart som möjligt.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt