CampingSverige.se

17.4.16

Av: Sanna Ohlander Fotograf: Torbjörn Lagerwall
Dela
 

Upptäck vackra Skälderviken

Mellan Bjäre och Kullen ligger semesterpärlorna på rad.
För husbils- och husvagnsägare är Skälderviken en perfekt utgångspunkt för att hitta till utflyktsmålen i nordvästra Skåne.

Hamnen är vacker i Skälderviken. På andra sidan kullen bakom stugorna, ligger ställplatsen.

Hamnen är vacker i Skälderviken. På andra sidan kullen bakom stugorna, ligger ställplatsen.


Mellan Bjärehalvön och Kullen i nordvästra Skåne ligger Skälderviken, en riktig pärla som absolut inte ska missas. I Skäldervikens hamn ca två kilometer från Ängelholm finns en trevlig och välutrustad ställplats för både husbilar och husvagnar. Därifrån är det fem minuters promenad ner till den långsträckta stranden med härliga bryggor för sköna bad. Stranden är bred och går hela vägen ner till Havsbaden och Råbocka. Är du sugen på något gott att äta hittar du Hamnpentryt i hamnen som erbjuder både fiskbutik och restaurang. Lite lyxigare är Klitterhus havsbadshotell och restaurang en bit söderut längs med stranden. Längs med stranden går även ett promenad- och cykelstråk för sköna promenader mellan klitterna.

Hållplats för båten vid Ängelholm i Rönne å.

Hållplats för båten vid Ängelholm i Rönne å.


Turistbåten Laxen

Mellan april och oktober går turistbåten Laxen på Rönne mellan Skäldervikens hamn och Ängelholms centrum. Under två timmar (tur och retur) kan man njuta av att få se Ängelholm från vattnet och fascineras av hur annorlunda en stad kan te sig från en annan vinkel. Båten åker under broar, förbi kända besöksmål och grönskande natur. Väl framme i Ängelholm är det lagom promenadavstånd till gågatan som är fylld av trevliga små affärer, konditorier och restauranger. Efter lite lunch och shopping är det lagom att sätta sig på båten tillbaka till hamnen igen.

Kattegattleden för cykel.

Kattegattleden för cykel.


Fina cykelleder

Är cykeln med på resan är det fantastiska härligt att cykla från hamnen och norrut mot Vejbystrand. Sträckan är ungefär 15 km tur och retur. Här cyklar man längs den vackra kusten förbi små samhällen och genom åkrar. Längs vägen finns flera vackra stränder om man är sugen på att ta ett dopp eller bara stanna för en paus. Passa på och ta in vid Skepparkroken, en liten småbåtshamn med barnvänlig strand. Fortsätt sedan vidare till Vejbystrand för en glass i hamnkiosken, lite lunch och ett bad innan turen går tillbaka igen samma väg.

Vill du istället ta en lite kortare tur finns det en fin cykelbana från hamnen och in till Ängelholm. Här inne kan man även passa på att cykla eller promenera längs med Rönne å som sommartid är en lummig och mysig plats att spendera lite tid på. Kanske köpa med en kopp kaffe och en kaka för en fika längs med ån.

Fakta Skäldervikens ställplats

Ställplatsen ligger i anslutning till hamnen och betalning sker i hamnkontoret eller till ambulerande personal.
Underlag: Gräs/stenplattor
Platser: ca 15-20 husbilar/husvagnar (vintertid färre platser då där även är båtuppställning)
El: Ja
Avgift: 120 kr/dygn inkl. el
Övrigt: Tillgång till tömning av gråvatten. Soprum. Påfyllning av vatten.

Se också...
Länkar Länkar:
Länkar Ängelholm
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt