CampingSverige.se

20.8.16

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Vandringsbenägna gästar Skåne

Den 10 – 17 september står Skåne som värd för Eurorando, ett kringresande vandringsevenemang som arrangeras vart femte år och varje gång på ny plats i Europa. Ägare till evenemanget är European Ramblers association, en paraplyorganisation för Europas vandringsföreningar.

Upplev pittoreska fiskelägen och dramatiska klippkuster utmed certifierad led.

Upplev pittoreska fiskelägen och dramatiska klippkuster utmed certifierad led.
Fotograf: Kullaberg Photo


I höst har man valt att förlägga evenemanget i Skåne efter att tidigare år ha varit i Frankrike, Tjeckien och Spanien.
Skåne har laddat för fullt och kommer under veckan att erbjuda mer än 80 dagsvandringar och till evenemanget har man dessutom adderat bussutflykter för den som vill ta en vilodag från vandringen samt en rad olika upplevelse och aktivitetspaket.
- Stora delar av Skånes kommuner är engagerade i Eurorando och just nu är det full aktivitet ute på vandringslederna för att ha dom i bästa skick till evenemangsstart, berättar Annika Borgelin, projektledare för Eurorando. Dessutom samarbetar vi med våra danska grannar och det kommer att erbjudas både vandringar och utflykter i Köpenhamn och i Hamlets hemstad
Helsingör.

Man förväntar sig cirka 5000 deltagare från hela Europa och idag har 20% av deltagarna säkrats.
Fullservice erbjuds av bokningsavdelningen på Eurorando;
- Vi har reserverat boendeanläggningar runt om i Skåne, kan erbjuda transporter, guider och måltider utöver vandringar och aktiviteter berättar Kalle Bergström som är bokningsansvarig för evenemanget. Skåne erbjuder bra låglandsvandring och kan stoltsera med varierande natur och kultur i de 6 olika paketen som erbjuds.

Skåne bjuder på öppna landskap.

Skåne bjuder på öppna landskap.
Fotograf: Anders Tukler


Veckans program

10 september
Invigning av Eurorando 2016 i värdstaden Helsingborg.
Underhållning, aktiviteter och spännande skånska smaker.

11-16 september
Dagsvandringar
Upplev Skånes natur och kultur genom utbudet av över 80 dagsvandringar. Natursköna vandringsleder, nationalparker, stadsvandringar och pilgrimsvandringar.

Upplev Skåne
Ett stort urval av utflykter till intressanta och unika miljöer – för en kväll, en halvdag eller en heldag.

17 september
Vi tar farväl av Europas största vandringsevenemang med en stor fest för alla deltagare. Vi utlovar musik, underhållning, härlig mat och dryck och mycket glädje.

Naturskönt kring Christinehof.

Naturskönt kring Christinehof.
Fotograf: Petter Gustafsson


Fakta arrangörskap

Ägare till evenemanget är ERA (European Ramblers Association) som är en paraplyorganisation för många vandringsföreningar i Europa. Svenska Turistföreningen är den officiella värden för evenemanget i Skåne. Projektledningen sköts av Event in Skåne, som är ett bolag inom Business Region Skåne och vars syfte är att stärka Skåne som evenemangsregion. Event in Skåne arbetar i nära samarbete med Tourism in Skåne, Skåneledens utvecklingsavdelning och de 26 skånska kommuner som är med och arrangerar och sätter programmet för Eurorando 2016.

Läs mer på:
www.eurorando2016.com

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt