Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

13.8.09

Av: Eivind Bye Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Varberg, en pärla på västkusten

Vi gjorde en tur från Norge, via Danmark och över till Sverige, med båt från Grenå till Varberg. En resa som tog lite över fyra timmar och har ett utgångspris på bil och husvagn på 550 kr. Enklaste vägen är över gränsen vid Svinesund. Då har du ca. 25 mil ner till Varberg genom att följa E6:an.

Klicka för större bild


Varberg turist

Väl framme i Varberg checkade vi in på Getteröns Camping rakt norr om Varberg. En fyrstjärnig campingplats med cirka 500 platser för husvagnar, och ett antal stugor för uthyrning. Platsen är bra organiserad och boendeförhållandena likaså. Från Getteröns Camping använder du helst cykel eller bil för att ta dig in till Varbergs centrum.

Parkeringsmöjligheterna i Varberg är bra. Det är också möjligt att använda sig av de lokala cykeldroskorna. 200 meter från campingplatsen finns sandstränderna. Efter incheckningen åkte vi till Varberg centrum för att möta turistchefen Hans Lillehage. Varberg har en egen turistbyrå som ligger mitt i staden, och med massor av information om vad som sker i området.

En stad med möjligheter

Varberg är ett ställe att slappa på, njuta av det roliga stadslivet och besöka något eller några av de evenemang som sker i staden. Apelvikens strand, Getteröns klippbad och de världsberömda nakenbaden i närheten av centrum.

Den pittoreska semesterstaden har en nästan 200 – årig tradition som bad – och kurort. Oscar II, Verner von Heidenstam och Gustav Fröding är berömdheter som tidigt upptäckte Varbergs alla möjligheter.

Fästningen är värd ett besök. Sett från havet, om du tar färjan till staden, tronar den majestätiskt på klipporna ut mot havet.

Klicka för större bild


I centrum

Vi har lite otur med vädret, och får inte uppleva livet på sandstranden. Det är blå himmel men det blåser mycket. Istället rör vi oss i staden, till torget där handel föregår varje onsdag och fredag.

De flesta butiker i centrum har öppet till klockan 22.00 sommartid. Här finns olika restauranger också. Redan i maj öppnar de flesta uteserveringar. Livemusik, koncerter och shower med fler kända artister arrangeras under sommaren. Gladjazzdagarna i juli är en populär tradition.

Det finns mycket vi skulle kunna nämna om Varberg. Vi hade ett par riktigt bra dagar här.

Se också...
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt