Husbil365

CampingSverige.se

14.7.16

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Världsnyheter visas upp för första gången på Stora Nolia

Stora Nolia är en av Sveriges två största mässor för husbil och husvagn och den första under mässäsongen. Det gör att de som åker till Piteå i augusti blir de första att få ta del av de nya modellprogrammen och alla nyheter inom campingbranschen som visar rekordsiffror.

Peter Blomqvist, vd på Adria, berättar att Adrias fabrik i Slovenien anpassat sin produktion för att hinna få fram årets nyheter till Stora Nolia.

Peter Blomqvist, vd på Adria, berättar att Adrias fabrik i Slovenien anpassat sin produktion för att hinna få fram årets nyheter till Stora Nolia.


Med cirka 15 000 kvadratmeter är campingdelen på Stora Nolia den näst största campingmässan i Sverige efter Elmia Husvagn Husbil. Stora Nolias betydelse för branschen är betydande eftersom mässan ligger först i den europiska mässäsongen för camping.
Det är dessutom en bransch i medvind som visar upp sig på Stora Nolia. Under januari till maj i år ökade antalet nyregistrerade husbilar med över 30 procent och antalet husvagnar med drygt 10 procent jämfört med samma period förra året. Sammanlagt nyregistrerades 4326 fritidsfordon under perioden och det är den högsta siffran sedan rekordåren 2007-2007 då cirka 4500 fordon registrerades under januari-maj.

-Det är Stora Nolia och Elmia Husvagn Husbil som är de två stora marknadsföringsplatserna för oss, säger Tony Ekström, VD på Polar.

-Det är Stora Nolia och Elmia Husvagn Husbil som är de två stora marknadsföringsplatserna för oss, säger Tony Ekström, VD på Polar.


Avstamp för modellåret

Tony Ekström, vd på SoliferPolar AB, med fabrik i Dorotea, berättar att Stora Nolia är en av de två viktigaste mässorna i Sverige.
– Det är Stora Nolia och Elmia Husvagn Husbil som är de två stora marknadsföringsplatserna för oss. Samtidigt känns Stora Nolia som vår hemmamässa med många kunder som känner lite extra för våra produkter.

I ett särskilt avseende är Stora Nolia unikt.
– Det är första tillfället vi visar de nya årsmodellerna och mässan är ett avstamp för hela modellåret. Det gör också att det är först i samband med Stora Nolia som vi börjar kommunicera ut våra nya modeller, säger Tony Ekström.

Men det är fler som gör att mässan är fullpackad med nyheter. I stort sett alla utställare inom segmentet har med sig sitt nya modellprogram.
En av dem är Adria Caravan AB, som just nu är marknadsledare i Sverige på både husvagnar och husbilar.
Deras vd, Peter Blomqvist, berättar att Adrias fabrik i Slovenien anpassat sin produktion för att hinna få fram årets nyheter till Stora Nolia. Alla de 31 fordon som visades upp under förra årets Stora Nolia visades för första gången i världen för slutkonsument.

En utställare har dessutom flaggat för en extra stor nyhet. Vilken utställare det är och vilken produkt det gäller kommer att avslöjas strax innan mässan. Fram till dess vill ingen tillverkare avslöja för mycket.
Alla barn kommer att tas väl om hand på campingdelen och bland annat kunna ta del av ett luftland som finns på området.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt