Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

20.7.09

Av: Annette Andrup Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Annette Andrup
Dela
 

Vikaer Strand Camping: En oas för familjen

På södra Jylland i Danmark hittar du Vikaer Strand Camping där du kan slå dig ner på stranden vid Östersjön.

Klicka för större bild


Det finns 400 enheter på platsen, men den känns ändå inte stor, förmodligen eftersom den ligger utbredd längs kusten. Många av platserna har därför också en härlig havsutsikt.

Klicka för större bild


En campingplats i strandkanten

Platsen är under pågående renovering och framförallt restaureras hytterna som kläs i lärkträ. Det finns tre servicebyggnader, två av dem är äldre byggnader men är både rena och väl fungerande. Den tredje är ny och har flera vackra duschrum och toaletter och ett superläckert kök med fantastisk utsikt över bukten.

Barnen leker i de två lekplatserna som har hoppkuddar och allt som hör därtill, det finns också ett spelrum med bordtennis m.m. och datorer för de lite äldre barnen. Campingplatsen bjuder också på gratis entré till Abenraa Badland.

Du kan koppla upp dig på Internet via hotspot som täcker största delen av campingplatsen.

En mycket välsorterad butik finns invid receptionen där man kan köpa färskt bröd, nya tidningar och allt möjligt som man kan få behov av. Butiken har, liksom receptionen, öppet alla dagar från klockan 7.30 – 20.00 så du kan lätt komma till platsen vid middagstid och bli betjänad både med check in och inköp.

Under säsongen ordnas grillaftnar och annan gemenskap. Det finns dessutom 60 båtplatser, så det är möjligt att ta med sig sin egen båt, och man kan köpa fiskekort och efter vad det sägs fånga de vackraste öringar.

Klicka för större bild


Själva sandstranden är bred och städas varje vår, så den är inbjudande inför sommarens vattenaktiviteter. Det finns komfortplatser med vatten och avlopp och en helt fantastisk utsikt över bukten, men det är också möjligt att campa nästan ända nere i strandkanten så du kan sitta med tårna i sanden utanför din egen vagn.

Närmaste stad är Hoptrup, som ligger ca 7 km härifrån eller så är det ungefär 14 och 16 km till Haderslev och Abenraa.

Närområdet

Området kring campingplatsen är en ren naturupplevelse; många små stigar tar dig runt i området och du kan gå många kilometer längs vattnet. Det ligger många sommarhus längs bukten och man kan gå eller cykla längs en asfalterad liten väg. Fågellivet på och vid platsen är unikt och flera gånger såg jag ett par hägrar som svävade över stranden och vidare bort över markerna bakom platsen.

Ett besök vid den stora Slivsjön är ett måste och jag vill också rekommendera en tur till Abenraa, som med en av Danmarks längsta gågator har många spännande upplevelser som väntar på dig.

På platsen råder lugn och stället är en oas för familjen och gemenskapen.

Besök Vikaers Campings snygga hemsida och låt dig frestas!

Klicka för större bild


Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt