Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

24.6.11

Av: Susanne Barthold
Dela
 

Vilken Mover väljer du?

På marknaden finns ett stort urval av olika Movers och det är inte alltid så lätt att veta vilken som är den bästa för just dig och dina behov.

Klicka för större bild


För att få lite hjälp på vägen kan du fundera över vad du förväntar dig att få ut av den. Flyttar du husvagnen ofta eller ligger du still på en och samma plats större delen av säsongen? Hur mycket pengar vill du lägga? Är du beredd att använda handkraft eller vill du bespara knän, rygg och nacke?
Det finns många frågor att ställa sig.

Marknaden erbjuder både manuellt och automatiskt styrda Movers. En manuellt styrd Mover drivs med hjälp av ett speciellt verktyg och fungerar bra för dem som har lite muskelkraft att ge. En automatiskt styrd Mover kräver inte så mycket mer än en enkel knapptryckning och är naturligtvis det mest idealiska valet, särskilt om du har fysiska besvär eller inte har lust att slita på kroppen. Prestandan skiljer sig åt genom de olika drivrullarnas utformning, montage och däckens skick. Men dragkraften är i stort sett densamma på samtliga märken. Vill man ha en Mover med riktigt avancerad teknik är det numera möjligt att köpa en Mover som har både stöldskydd (via sms), motordrivna stödben och som enkelt och smidigt sköts från en och samma fjärrkontroll.

Summa sumarum blir alltså att framför allt rannsaka sig själv och sina behov och därefter jämföra priser och prestandan hos de olika märkena.

Lycka till med ditt val av Mover!

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt