Housecar

CampingSverige.se

20.12.18

Av: Ann-Sophie Stene, Bobil & Caravan Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Vintercamping i Norge

För många framstår pärlan Hemsedal som något av det bästa Norge har att bjuda på när det gäller vinterdestinationer.

Klicka för större bild


Hemsedal

För många framstår pärlan Hemsedal som något av det bästa Norge har att bjuda på när det gäller vinterdestinationer. Vi förstår varför – skidspåren är välpreparerade, mångfalden är stor och utelivet är häftigt. Likaså vinner orten mycket på sin belägenhet och barnvänlighet – vackrare plats och natur får man leta länge efter.

Bru Haug Camping, www.bru-haug.no

Norefjäll

Även Norefjäll seglar upp som en favorit bland många campare. Ut över fina skidspår är det enkelt att göra en avstickare till attraktioner som Blaafarvevaerket, Krøderbanen, och Villa Fridhem. Tio minuter från skidcentret erbjuder Slevigen Hytter och Camping platser till både husvagnar och husbilar. Platsen ligger tätt inpå insjön Krøderen och därmed är även naturupplevelsen säkrad!

Slevigen Hytter & Camping: www.slevigen.no

Hafjell

Har du inte varit i OS-byn ännu så är det sannerligen på tiden! Lillehammer Camping har hela 200 uppställningsplatser och ligger endast 17 km från sägenomspunna Hafjell. För övrigt kan den charmerande lilla orten bjuda på lekcenter för barnen, bob samt turer med hundsläde. Är du ute efter en minnesvärd upplevelse? Kom ihåg att world cup går av stapeln i Lillehammer den 11-12.e mars 2010.

Lillehammer Camping: www.lillehammercamping.no

Klicka för större bild


Gol

Gol Campingcenter har helårsöppet och kan visa upp fem skinande stjärnor. Platsen ligger två kilometer öster om centrum, och därifrån är avståndet till skidcentrat kort. Distriktet bjuder på 200 kilometer preparerade längdskidåkningsspår och är man ute efter äventyrliga upplevelser erbjuder lokala aktörer både snöskotersafari och pulkaåkning för dem som så önskar!

Gol Campingcenter: www.golcamp.no

Geil

Birkelund Camping ligger 9 kilometer från Hagafoss och 20 kilometer från Geilo. Platsen rymmer 45 vagnar och hit är även hundar välkomna! Birkelund ligger i ett naturfredat område och här kan man få syn på både älg, räv och rådjur lite titt som tätt. Samtidigt är campingplatsen en strålande utgångspunkt för vinteridrott både i Hovet, snöhålan Sudndalen, Geilo, Ål samt Gol. Och när man väl är tillbaka från backen väntar en glödhet bastu på campingplatsen!

Birkelund Camping: www.birkelund-camping.com

Klicka för större bild


Rauland

Rauland ligger från 700 – 1100 meter över havet och har varit en vinterklassiker för barnfamiljer i många år. Ett brett utbud av slalombackar, 140 kilometer med längdskidåkningsspår och andra vinteraktiviteter gör att barnen hela tiden har något att göra. Naturen består av allt från högfjäll till björkskogar och har du väldig tur kan du möta flockar med vildren på skidturen! Hagen Vintercaravan ligger på kort avstånd till skidspåren och har plats för 40 husvagnar. Utöver det ligger Totak i närheten och där kan man prova på isfiske!

Hagen Vintercaravan: +4735073136 eller +4741451607

Blefjell

Blefjell ligger på gränsen mellan Buskerud och Telemark, och för den som tycker om längdskidåkning är detta område ett sant paradis. Området har flera vintercampingplatser som ligger ideellt till med vild natur som närmsta granne – under fjolårets säsong kördes det upp hela 600 mil skidspår. Blestua Camping har 16 platser, och både Sanda Camping och Blefjellheisen erbjuder likaså vintercamping.

Camping i Blefjell: www.blestua.com och www.sandacamping.no

Kongsberg

Kongsbergs Skicenters backar bjuder på utfordringar för både erfarna och nybörjare, så i den bemärkelsen är destinationen perfekt för barnfamiljer. Som pricken över i:et är platsen ett mekka för snowbordåkare och liknande som har egen terrängpark med superpipe . Pikerfoss helårscamping har 20 uppställningsplatser och erbjuder också vagnar för uthyrning.

Pikerfoss Camping: www.pikerfoss.no

Klicka för större bild


Rjukan

På Rjukan finns det både backar och skidspår för barn, skidskola för nybörjare, slalombackar och turspår. För övrigt räknas platsen till ett av Nord-Europas bästa ställe för isklättring – över 170 islagda forsar gör förhållandena särdeles eftertraktade! Hovinheia KulTurStation är en superb utgångspunkt för turer i Hovin och Tinn. Platsen ligger vid Tinnsjøen, 569 meter över havet och två timmars körning från Oslo När du kommer fram väntar familjen Neuber med hemlagad norsk och österrikisk mat. Platsen rymmer 10 husvagnar och husbilar med strömtillkoppling, och dusch är gratis.

Camping: www.kulturstation.com

Denna artikel är en återpublicering.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt