CampingSverige.se

4.7.18

Av: Daniel Andersson Fotograf: Thony Kumral
Dela
 

Vita Sand - på Kalmars solsida

Vita Sands camping ligger precis invid Kalmarkustens kanske finaste sandstrand. Här är det närheten till havet som lockar. Kanske även den skyddande lummigheten inne på området. Samtidigt ligger Kalmar bara två mil bort.

Pierre Fredriksson och hans personal ser till att gästerna trivs på Vita Sand. - Det roligaste med jobbet är att man får träffa så mycket folk, säger Pierre.

Pierre Fredriksson och hans personal ser till att gästerna trivs på Vita Sand. - Det roligaste med jobbet är att man får träffa så mycket folk, säger Pierre.


Endast nitton år gammal slog sig Pierre Fredriksson in i campingbranschen tillsammans med sin farbror Bo som tidigare drivit flera campingar och lyckades enkelt övertala Pierre om potentialen i denna vackra plats. Det var sju år sedan. Och det har han inte ångrat.
– Det roligaste är nog att man får träffa så mycket folk. Fast man jobbar hela tiden så är det roligt med alla olika människor som kommer.

Den nya bryggan bör locka många badare.

Den nya bryggan bör locka många badare.


Lång brygga

Campingen försöker ha något för alla. En nybyggd 160-metersbrygga hoppas han ska locka många badare. Volleyboll, och minigolf är också närmast självklara inslag i campingmiljö. Men han nämner även Kalmar slott som ett tänkbart äventyr, eller ett besök till Glasriket.
– Men man behöver inte lämna området alls egentligen och från och med vecka 27 kommer vår lokala producent av jättefina närodlade grönsaker och blommor, Yxneberga Primörer, att finnas på campingen.

Har du själv en bakgrund som campare?
– Nä, jag har aldrig campat, men om jag skulle göra det skulle jag absolut hålla mig inom Sverige. Det finns så mycket att se här och vi bor i ett väldigt campingvänligt land. Utomlands kan man ju bo på hotell, tänker jag.

Fakta Vita Sands Camping

Läge: 2,5 mil söder om Kalmar
Platser: 180
Stugor: 8
Övrigt: Café, butik, kiosk, lekplats, minigolfbana och volleybollplan

Se också...
Länkar Länkar:
Länkar Vita Sand
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt