Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

10.6.12

Av: Kjell-Erik Kristiansen, Bobil & Caravan Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Wilk 2012: Firar 60 år med tre jubileumsmodeller

Wilk är ett av märkena som ingår i Knaus Tabbert – koncernen. I år fyller Wilk 60 år och av den anledningen kommer man med tre nya jubileumsmodeller. Vagnar i det lite mer exklusiva segmentet.

De nya husvagnarna som nu kommer lagom till 60 – årsjubileet heter 450 HTD Limited 60, 500 DM Limited 60 och 530 UE Limited 60. Alla förstås med den välkända kvalitén som har gjort Wilk så populärt. Wilk hävdar att deras vagnar har det mest sofistikerade och tryggaste när det gäller teknologi. De tre nya vagnarnas inredning heter Vida, Sento och Eterno, och är alla kvalitetsprodukter som Wilk är mycket stolta över. Som standard har de tre nya modellerna lättmetallfälgar, tak rails och dragkroksskydd. Vidare är vagnarna utrustade med ett högkvalitativt satellitsystem och som extra jubileumsgåva får köparna av dessa vagnar en Herzog markis helt gratis.

I år fyller Wilk 60 år och av den anledningen kommer man med tre nya jubileumsmodeller

I år fyller Wilk 60 år och av den anledningen kommer man med tre nya jubileumsmodeller


Tre olika modeller

450 HTD är den minsta vagnen med längsgående dubbelsäng fram och sittgrupp bak. Dessutom har den toalett vid sidan av dubbelsängen, och kök mitt i vagnen. Skåpsplats kunde det ha varit lite mer av i den här modellen, men den är ju endast beräknad för två personer. Är man fler än två bör man välja en av de större modellerna. 500 DM har kojsängar bak, samt en tvärställd dubbelsäng fram. Den är också den enda av de två modellerna med en mittsittgrupp mitt emot köksdelen, och på motsatt sida jämfört med 450 HTD. Toaletten ligger bak i vagnen, mitt emot kojsängarna. Med andra ord har denna vagn en helt annan planlösning än 450 HTD. Den största modellen är 530 UE som har två enkelsängar längst fram. Det passar bra för ett par som önskar lite mer utrymme. Köket är placerat på samma ställe som i 500 DM, men spegelvänt, med diskho till vänster och kokplattor till höger. Toaletten har också en annan placering, nämligen mitt emot sovplatserna, ungefär mitt i vagnen. 530 UE har sittgrupp längst bak, något som saknas i 500 DM modellen.

Som sagt är Wilk en del av Knaus Tabbert- koncernen som nu satsar mycket offensivt efter att de fick nytt kapital och nya ägare för dryga året sedan. Många i branschen menar att Knaus Tabbert är en av de husvagnsproducenter som idag har bäst ekonomi.

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt