Campingplatser i Sverige

Att hitta en campingplats som passar just dina önskemål, är inte helt lätt. I vårt register hittar du campingplatser från norr till söder i alla storlekar och prisklasser. Använd gärna filtret för att hitta just det DU söker.

Filter
Återställ

Bra att veta innan du bokar campingplats

Campingplatser med el

För många innebär camping att koppla bort allt vad tekniska prylar heter och bara njuta av närheten till naturen. Det kan dock vara praktiskt med tillgång till el för att kunna ladda mobilen eller kameran. Den svenska sommaren innebär ofta kalla nätter och då vill du kanske ha ett eluttag att koppla in en värmefläkt till. De flesta campingar i Sverige erbjuder platser med el. För några kronor extra per natt får du tillgång till en elstolpe på din campingtomt.

Ställplatser för husbil

Husbilen ger en stor frihet då du har många fina ställplatser att välja mellan i vårt avlånga land. Förutom ställplatser för husbil är campingplatser ofta ett bra alternativ. På en campingplats finns oftast tillgång till fler faciliteter än på en vanlig ställplats för husbil och tilltalar kanske framförallt barnfamiljer.

Barnvänliga campingar

För dig som campar med barn, är det så klart viktigt med aktiviteter på semestern. Som tur är finns det många barnvänliga campingar i Sverige. De flesta campingar har lekplatser, minigolf och andra lekredskap. På lite större campingplatser erbjuds även ledarledda aktiviteter, badland med barnpool och skatepark med mera.

Campingplatser med pool

Låt inte den svenska sommaren förstöra semestern med iskalla bad. Som tur är finns det många campingplatser som erbjuder uppvärmd pool. Ibland ingår tillgång till poolen i dygnspriset, men på en del campingar löser du dagskort. Det kan ibland även finnas tillgång till badtunna eller jacuzzi som går att hyra per timme.

Campingstuga

För dig som trivs bättre i hus med riktiga väggar utan hjul är stuga det bästa alternativet. Många campingar erbjuder även campingstugor för uthyrning. En campingstuga har oftast ett lite enklare standard än vad du normalt hittar i en fjällstuga. Men utbudet är stort och det finns stugor i alla färger och former.

© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket