Ordning och reda i förtältet

Av: Anne-Vibeke Isaksen • Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold • Fotograf: Rasmus Schønning og Isabella
Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Är du ordningsmänniska ut i fingerspetsarna, eller bryr du dig inte om hur det ser ut runt omkring dig? Bryr du dig inte, kan du lika gärna gå vidare direkt till nästa artikel, då den här troligtvis inte biter på dig ändå. Här handlar det nämligen om att ha ordning och reda i förtältet.

Rengöring är en sak. Ordning en annan. Det är faktiskt inte särskilt mycket rengöring att tala om i ett förtält, men att hålla ordning är inte alltid så lätt. Särskilt om man är en stor familj, får besök ofta och framför allt använder tältet för att utvidga platsen med. Även på stora husvagnar ger förtälten en hel del extra plats. Plats man kan röra till på.

Klicka för större bildFotograf: SureDeck Kom ner på jordenUnder sommaren har de flesta campare på en eller två veckors semester inte golv i sitt förtält, på sin höjd bara en golvmatta för att fånga upp det värsta av gräs och sand från skorna. Golvmattorna finns i fler olika varianter, kvaliteter och storlekar. Vissa kan även köpas metervis och finns hos alla återförsäljare av campingutrustning.

Klicka för större bildFotograf: Rasmus Schønning För fastliggande kan det på sikt vara värt att lägga ett fast golv. Golvet från t.ex. SureDeck har den stora fördelen att det kan höjdjusteras upp till 40 cm, om den plats man ligger på mot förväntan inte är plan. SureDeck kostar från 875,- pr. m2. Utrustningsgrossisten DCT i Vejle i Danmark erbjuder ett mycket vackert trägolv i hårt trä. Golvet läggs typiskt i kvadratmoduler av 30×30 cm, men även enstaka bitar kan köpas. Golvet kostar 499,- per m2. Härtill kommer eventuella hörnor och avrundningar. Är man extra bekväm av sig kan fast golv täckas med en matta. Fraster, som också producerar överdrag, har flera olika produkter för detta ändamål. Isabella har lagom till säsongen kommit med en ny effektiv golvmatta, som har 4 lag isolering. ”Ground Cover” och ”Comfort Carpet” ger tillsammans ett särdeles bra underlag och kan likaså användas under trä- eller plastgolv. Ground Cover levereras i en rulle med 2m x 18m för 598 kr. Comfort Carpet finns i 1,5 m x 15 m för 998 kr.

Klicka för större bildFotograf: Rasmus Schønning När botten är lagdNär en praktisk botten är lagd, är det dags att organisera sina saker i förtältet och då finns ett hav av olika system och möjligheter. Till exempel finns det flera öppna skåpsystem, men även system som kan stängas till och som för syns skull bör föredras. Det är en mycket bra idé att använda tältsängarna att hänga upp förvaringssystemen i, men var uppmärksam på vikten. Förvaringssystem som kan hängas på husvagnen är också praktiska, men se till att husvagnen är ren så den inte repas. Kolla alltid så att systemen kan packas ihop efter användandet och inte väger för mycket. Köps de hos återförsäljare för campingutrustning är de skräddarsydda för camping.

Klicka för större bildFotograf: Isabella Goda fif1. Toporganizer TMIsabella har utvecklat fler olika system för att organisera i förtältet. Senaste tillskottet är Toporganizer TM, som placeras på en extra överliggare och kan regleras. Det mest praktiska är att nätet är genomskinligt så man kan stå under det och se var sakerna är, utan att behöva plocka ner det.

Klicka för större bildFotograf: Rasmus Schønning 2. FörvaringsskåpDetta skåp har två hyllor och är konstruerat av en aluminiumställning med polyester överdrag. Skåpet har två hyllor och måttet är H98xB57xD47. Det väger endast 5 kg och kan packas ihop efter användning.

Klicka för större bildFotograf: Rasmus Schønning 3. TorkställningVåt tvätt på tork tar plats och gör att det ser rörigt ut. Multi torkstativet kan packas ihop och lätt flyttas runt allt efter var det finns plats, eller kanske sol. De runda torkställningarna kan också flyttas och tar mindre plats.

Klicka för större bildFotograf: Rasmus Schønning 4. TrådkorgTrådkorgar kan användas inne i husvagnen, men kan också lätt flyttas ut i förtältet. Denna har tre etager och är av metall

Klicka för större bildFotograf: Rasmus Schønning 5. TvättSmutstvätt skall samlas på ett ställe, men om man inte har något speciellt ställe för sådant kan det särskilt för barn vara svårt att veta var man skall göra av det när man är på semester. Denna praktiska tvättkorg finns i tre färger (grå, vit och sand)

Klicka för större bild 6. SopborsteHåll smuts borta från dörren. Denna borste är särkilt praktisk, när det är en blöt sommar eller när man campar hela året. FaktarutaNärmaste försäljare, produktinfo och priser finns här:Isabella – www.isabella.netDCT – www.dct-vejle.dkKama Fritid – www.kamafritid.comMax Fritid – www.maxfritid.com

Relaterade artiklar

Pilote 2022: Populära Évidence och lyxiga Le Voyageur

Polar 2022: Ny design på alla serier

Weinsberg 2022: Nytt lättviktschassi

Weinsberg 2022: Superlätt koncept ökar lastvikten

Sun Living 2022: Plåtis med smart alkov

McLouis 2022: Gör om sitt modellprogram

© 2021 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket