Niesmann+Bischoff 2023: Nya läckra och exklusiva Flair

Nya Flair är lyx på högsta nivå och ett under av smarta funktioner. Invändigt är den helt omgjord och den läckra designen påminner om Smove som vände upp och ner på husbilsbegreppen för några år sen.

Nya Flair har tagit två år att utveckla. Kunden har stora möjligheter att sätta sin egen prägel på husbilen genom en mängd valmöjligheter när det gäller tyg, färger och kombinationer. Exteriört har Flair fått ett varsamt ansiktslyft. Modellen ger ett modernt och sportigt intryck med raka linjer. Men de stora förändringarna finns på insidan. Med en fri siktlinje från förarhytten ända till sängen i husbilens bakdel upplevs Flair som väldigt stor. Det finns en bred passage till sängen, och det skjut- och vridbara bordsbenet och den fällbara bordskivan kan ställas in så att man får en öppen yta från bodelen med Face-to-Face-sittgruppen ända fram till förarhytten.

Fri siktlinje från förarhytten ända till sängen i husbilens bakdel upplevs Flair som väldigt stor.

Takbädd som nästintill osynligt försvinner upp i innertaket.

Integrerad tv

I förarhytten skapar takskåpen luftighet, utan att tulla på förvaringsutrymmet. Alternativt får man där även plats med två ytterligare sovplatser, med en takbädd som nästintill osynligt försvinner upp i innertaket. I möbeln mellan köket och bodelen finns en integrerad 32-tums-tv, som tas fram med en elmotor. Högtalarna är i sin tur integrerade i vägglamporna och i förarhytten.

I möbeln mellan köket och bodelen finns en integrerad 32-tums-tv, som tas fram med en elmotor.

Naturliga material

I Flair har Niesmann+Bischoff använt unika och naturliga material t ex skjutdörrar av rökfärgat glas, skåpluckor med högklassiga träfaner, duschvägg i modern betong-look och ett duschkar av mineralkomposit. Väggbeklädnaden i bodelen är av filt liknande den som finns i iSmove vilket ger en särskild atmosfär i rummet och en naturlig akustik. Övrigt som inspirerats av iSmove är att sittbänken i bodelen kan förvandlas till två bältade passagerarplatser i en handvändning med Niesmann+Bischoffs egenutvecklade vridmekanism. Belysningskonceptet är designat för att vara så intuitivt att använda som möjligt. Det finns rörelse- och ljussensorer för nattbelysningen. Bodelen och garaget har automatisk belysning som aktiveras när dörrarna och luckorna öppnas.

Maximal skåpsyta med två moduler.

Byggd på Iveco

Det rymliga kylskåpet med separat frysfack är klätt med samma material som skåpen och smälter in snyggt i möbeldesignen. Köket anpassas på många sätt, exempelvis kan kunden välja mellan diskmaskin, ugn, infällbar fläktkåpa eller mikrovågsugn. Dessutom är det möjligt att välja en kyllåda istället för kylskåp. Nya Flair är utrustad med ett 100 Ah litiumbatteri som standard. Dessutom finns en solcellsanläggning på 220 W eller 440 W som tillval. En 370-liters färskvattentank är standard och som tillval finns ett liner-paket som bland annat innehåller en toalett med fast tank om 200 liter inklusive porslinsskål och elektrisk avtappningsventil, samt golvvärme och fönster av äkta glas. Flair finns i två längder: 8,87 m eller 9,27 m. Som basfordon används Iveco Daily 70 C18 med Euro VI-E.

Rymliga kylskåpet med separat frysfack är klätt med samma material som skåpen och smälter in snyggt i designen.

Nya Flair ger dig både lyxig och praktisk förvaring.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket