Årets sommarnummer av Husvagn på Väg ute!

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Nu är det sommar på riktigt - årets sommarnmmer av Husvagn på Väg är släppt och på väg ut till campingar och återförsäljare i södra och mellersta Sverige. Upplagan är 100 000 ex och innehållet späckat med intressant och avkopplande semesterläsning. Läs e-tidningen här!

Klicka för större bild Var når man husbils- och husvagnsägare bäst, och dessutom vid en tidpunkt när de har tid att läsa? Den frågan ställdes på redaktionen för Husbil och Husvagn på Väg för 20 år sedan. Svaret var givet: på campingplatserna mitt i sommaren!Så föddes idén om att distribuera ut tidningen till alla de semesterfirare som befann sig på campingar i stora delar av Sverige. Frågan var bara hur det skulle gå till. – Vi gör det i egen regi! blev svaret.Sedan 1997 åker nu en handfull personer – vi kallar dem våra distributörer – runt 1 500 mil till närmare 600 campingplatser för att sätta upp speciella ställ fyllda med sommarnumret av Husbil och Husvagn på Väg.

Här går gränsen mellan våra distrikt. Ruttplanering pågår mellan Tohny Kumral och Ulf Hellström, som båda utgår från Ystad när de startar distributionen.

Här går gränsen mellan våra distrikt. Ruttplanering pågår mellan Tohny Kumral och Ulf Hellström, som båda utgår från Ystad när de startar distributionen. Omfattande planeringsarbeteMånga av distributörerna har varit med länge.– Jag blev biten efter den första gången. Det är ett fritt och bra jobb. Dessutom är det en fantastisk upplevelse att färdas genom stora delar av Sommarsverige när dagarna är som längst och nätterna ljumma och korta.Det säger Thony Kumral, som till vardags är fotograf.Den stora upplagan och logistiken kring distributionen kräver dock varje vår ett omfattande planeringsarbete.– Det är ett hästjobb att få alla pusselbitar på plats med rätt antal transportbilar, körscheman för de olika distributörerna, få ut rätt antal exemplar till de olika tidningsdepåerna etcetera. Men det är värt det – sommarnumret är mycket uppskattat både bland läsare och annonsörer, säger Daniel Andersson på Mediapress.

Sommarnumret innehåller goda recept och tips på semestermat från Sanna Ohlander.

Sommarnumret innehåller goda recept och tips på semestermat från Sanna Ohlander. Fotograf: Torbjörn Lagerwall Späckat nummerÅrets nummer är som vanligt fullspäckat med intressant semesterläsning. T ex om Carolas nya akustiska turné Naket och hennes stora husbilsintresse. Läs även om allt spännande som finns att uppleva i Trollhättan med omnejd. I Uppsala visas den påkostade utställningen om Titanic och i skånska Vanås får den konstintresserade sitt lystmäte med flera aktuella utställningar. Pataholm är en pittoresk köping, dessutom Sveriges minsta, och i Varberg kan man bad på ett kallbadhus med 200-åriga anor. Härliga campingrecept, korsord med fina priser, knep & knåp, tips på sällskapsspel, filmer och böcker och mycket annat finns också att läsa om. Vi har även provkört två Hymer husbilar på Mercedeschasi och en Kabe Classic husbil. Dessutom medföljer en 16-sidig bilaga med campingtillbehör från Campout. Här finns Husvagn på Väg som e-tidning:etidning.pgab.seOch här kan du läsa tillbehörsbilagan från Campout: etidning.pgab.se

Distributörerna kör land och rike runt för att leverera till campingar och återförsäljare i södra och mellersta Sverige - från Ystad i söder till Mora i norr.

Distributörerna kör land och rike runt för att leverera till campingar och återförsäljare i södra och mellersta Sverige – från Ystad i söder till Mora i norr.

Det är viktigt att tidningsställen får en bra exponering och det är en av anledningen till att distributionen sker i egen regi.

Det är viktigt att tidningsställen får en bra exponering och det är en av anledningen till att distributionen sker i egen regi.

Utan kartan i campingkatalogen skulle distributionen nästan inte vara möjlig.

Utan kartan i campingkatalogen skulle distributionen nästan inte vara möjlig.

Thony Kumral är en av fem distributörer som ser till att Husvagn på Vägs sommarnummer kommer ut till alla campingar och återförsäljare.

Thony Kumral är en av fem distributörer som ser till att Husvagn på Vägs sommarnummer kommer ut till alla campingar och återförsäljare.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket