Campingtrend lockar fler till Caravan Club

Nu mobiliserar Caravan Club för att hjälpa alla som köpt husvagn eller husbil att få ut det mesta av sitt nya fordon.

– Många handlare rapporterar att hälften av alla kunder är förstagångsköpare, människor som aldrig haft vare sig husvagn eller husbil tidigare. De har säkert många frågor och då kan vår erfarenhet bli ett stort stöd, säger Börje Svärdström, riksordförande i Caravan Club.

Det är redan tydligt att det är lockande att bli medlem i Caravan Club.

– Vi ser en klar medlemsökning och kan bli rekordmånga i år, kanske över 30 000 medlemsfamiljer, tror Börje.

Börje Svärdström, riksordförande i Caravan Club.

Börje Svärdström, riksordförande i Caravan Club.

Caravan-andan

Caravan Club är Sveriges största medlemsorganisation för människor som har en mobil fritid, oftast i husvagn eller husbil.

– Många blir medlemmar för att bo förmånligt på våra campingplatser, säger Börje. Vi har 34 campingar över i stort sett hela landet, men vanligtvis också massor av aktiviteter och träffar för medlemmar som inte besöker våra anläggningar.

Den här delen har naturligtvis drabbats hårt av corona-pandemin.

– Men mitt i den har vi sett styrkan i det vi kallar Caravan-andan, förklarar Börje. På våra campingplatser har medlemmar verkligen ställt upp för att minska risken för smittspridning. Det handlar också om att ta hand om nya, oerfarna campare. De som känner sig osäkra på hur det går till på en camping får alltid hjälp hos oss, vare sig det handlar om att backa in på platsen eller goda råd när gas och vatten inte funkar som förväntat. Och barnen hittar snabbt nya kompisar på campingen.

Startade i Sälen

Caravan Club föddes 1958 ur några familjers stora intresse för vintercamping med husvagn. Organisationen startade i Sälenfjällen, där föreningen fortfarande har sin största camping i Tandådalen.

– Och jag tror att många av de nya husvagns- och husbilsägarna också kommer att satsa på vintercamping, säger Börje. Jag lovar att det är ett fantastiskt sätt att få tillgång till det bästa av den svenska vintern.

Mer information om Caravan Club finns på www.caravanclub.se.

Caravan Club har många vinteröppna campingplatser, bland annat i Tandådalen.

Caravan Club har många vinteröppna campingplatser, bland annat i Tandådalen.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket