Livemusik på Dalhalla igen

Text: Daniel Andersson Foto: pressbilder

Dalhalla öppnar återigen upp för evenemang. Den 7 juli arrangeras sommarens första konsert och den följs sedan av spelningar med bl a Svenne Rubins, Måns Zelmerlöv och Jill Johnson.

Den 7 juli arrangeras sommarens allra första konsert i Dalhalla. I samarbete med resurs- och produktionscentret Dalapop presenteras artisterna Stiko Per Larsson, Vilma Flood och Broder Henrik Rapp. Denna lokala artisttrio får, i varsin akt, äran att öppna Dalhallas konsertsommar efter ett år i pandemins spår. Från och med 1 juni har publikantalet höjts till 500 personer och planeras stegvis att höjas ytterligare under sommaren.

Jill Johnson

Den 23 juli är det dags för countrydrottningen Jill Johnson tillsammans med sin trio att gästa Dalhalla i sommar. Artisten själv säger sig aldrig ha varit så förväntansfull som nu.
– Jag har nog aldrig tidigare varit så förväntansfull inför en sommarturné förut, längtan har varit stor att få komma ut och möta arrangörer och publik.

Måns Zelmerlöw

Den 24 juli är det dags för publikfavoriten Måns Zelmerlöw, med över 320 miljoner streams och flera dubbel och trippel-platina, att inta Dalhallas scen.

Svenne Rubins 40 år

Peter Carlsson och Kjell Gustavsson Rhythm&Blues Orchestra står på scen den 30 jul. Den 3 augusti firar Svenne Rubins och Amazonrock 40 år tillsammans med kända Dalaartister. Under den 5 timmar långa festivalen gästar Tusse, Clas Yngström, Billy Opel, Stiko Per Larsson, Martin Almgren, Petra Kvännå, Stefan Nykvist och Jonas ”Heavy” Stentäpp.

Nya artistsläpp kommer framöver.

Biljetter finns tillgängliga via www.dalhalla.se

Fakta Dalhalla

Dalhalla är en internationellt etablerad konsertarena placerad i ett gammalt kalkbrott utanför Rättvik i Dalarna. Arenans utformning ger en unik akustisk särprägel och har beskrivits som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa. Under sommarhalvåret erbjuder Dalhalla evenemang med kända svenska och internationella artister inom olika musikstilar. Dalhalla drivs idag av företaget Rättvik Event AB.

Relaterade artiklar

Hultsfred Strandcamping – TripAdvisor Traveller’s Choice 2021

Diggiloo ger sig ut på vägarna igen

Tumbos nya verkstad snart färdig

Kabe-koncernen anordnar mässa på Elmia

Sponsrad artikel

Campinggruppen storsatsar – investerar i nya ställplatser, stugor och padelbanor

Unik fotoutställning om svensk kriminalhistoria

© 2021 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket