First Camp förvärvar danska CampOne – växer med fyra nya campingar

First Camp fortsätter sin tillväxtresa och förvärvar den danska campingkedjan CampOne. Genom affären övertas fyra campingplatser och First Camp har nu sammanlagt 13 destinationer i Danmark.

First Camp har sedan tidigare nio destinationer i Danmark med varumärket First Camp, samt Jesperhus Feriepark, en av Danmarks populära semesterdestinationer för barnfamiljer. Genom förvärvet av CampOne, med en samlad årlig omsättning på knappt 50 miljoner SEK, växer verksamheten i Danmark med fyra nya destinationer; Bøjden Strand, Grenen Strand, Holbæk Fjord och Ajstrup Strand.

Ägarskapet för den femte CampOne-destinationen, Assens Strand, förblir med Per och Gitte Blaabjerg men under nytt varumärke. CampOne kommer att ägas av United Camping Campsite HoldCo AB, ett systerbolag till First Camp Group AB och ägandet ligger därmed utanför obligationsstrukturen i First Camp Group AB.

Bøjden Strand.

Kommer fortsätta utveckla

– CampOne har välskötta och populära destinationer och vi är väldigt glada över att Per och Gitte gett oss förtroendet att överta deras livsverk. De har gjort ett fantastiskt jobb med att utveckla CampOne och vi ska göra vårt bästa för att vårda och fortsätta utveckla destinationerna. Som vanligt kommer vår framtida utveckling ske utifrån gästernas synpunkter och sommaren 2023 gäller ’business as usual’ där CampOne-varumärket behålls, säger First Camps koncernchef Johan Söör.

Grenen Strand.

Tackar gästerna

Säljarna Gitte och Per Blaabjerg kommenterar:
– Vi har valt att sälja CampOne till den välkända skandinaviska campingkedjan First Camp. Vi valde First Camp för att säkerställa att CampOne förblir i kapitalstarka händer, som har goda möjligheter och stor erfarenhet för att kunna vidareutveckla CampOne. Vi vill gärna ta tillfället i akt att tacka våra många gäster som har besökt våra campingplatser – några har till och med varit med oss ända sedan starten 1992. Utan er hade denna resa aldrig varit möjlig, avslutar Gitte och Per.

Tillträde är beräknat till månadsskiftet mars/april.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket