First Camp rekryterar 1200 personer – utan cv

Inför sommarsäsongen 2022 ska campingkedjan First Camp tillsätta 1200 lediga tjänster. Nytt för i år är att rekryteringsprocessen sker utan cv. Rekryteringen påbörjas den 28 januari.

Med över 55 destinationer är svenska First Camp Skandinaviens ledande campingkedja. Inför högsäsongen 2022 görs en rekordstor rekrytering när 1200 tjänster ska tillsättas, varav 1000 i Sverige och 200 i Danmark. Receptioner, restauranger, städ, minigolfbanor, utomhusbad, vaktmästerier – variationen på tjänsterna är stor.
– Många återkommer till oss år efter år. Flera av våra destinationschefer har en gång börjat som sommarjobbare. Det är jag väldigt stolt över! När vi mäter medarbetarnöjdhet hamnar vi långt över snittet oavsett vilken bransch vi jämför oss med. Ett facit på att vi gör rätt saker och att det är roligt att jobba hos oss, säger Hanna Bäckhage, HR-chef.

Hanna Bäckhage, HR-chef på First Camp.

Karriärmöjligheter

Intresset för att sommarjobba hos First Camp är stort. Inför sommaren 2021 fick kedjan in 12 000 ansökningar, i år förväntas det bli ännu fler. First Camp växer så det knakar och har gått från 14 destinationer 2017 till dagens 55 destinationer i Sverige och Danmark.
– Vi investerar mycket i våra destinationer och växer hela tiden, och har gjort det även under pandemin. Vi kommer att fortsätta växa kraftigt och parallellt med det förädla de destinationer vi redan har. För den som vill göra karriär inom First Camp finns goda karriärmöjligheter. Vi har alltid behov av engagerade medarbetare som vill vara med och bygga norra Europas största campingkedja. Att jobba inom besöksnäringen är otroligt roligt, vi skapar oförglömliga minnen för våra gäster varje dag, och alla våra kollegor är hjärtat i det arbetet, säger Johan Söör, vd First Camp.

Johan Söör, vd First Camp.

Cv-lös rekrytering

Inför årets rekrytering har First Camp arbetat fram en ny rekryteringsprocess. Den centrala HR-avdelningen ansvarar för processen, tillsammans med destinationscheferna i Sverige och Danmark. Unikt med processen är att man i år inte efterfrågar några cv, i stället är det kvalificeringsfrågor som ligger till grund för urvalet. Detta följs upp med rekryteringsträffar ute på alla campingar, där ett urval av de sökande får lära känna First Camp och öva på samspelet med de eventuella framtida kollegorna.
– Vi vill ta de sökande till den viktigaste platsen vi vet – själva campingen, avslutar Hanna Bäckhage.

Rekryteringen påbörjas den 28 januari. Lediga tjänster publiceras på firstcamp.se/jobb och ansökan är öppen till den 20:e februari.

Inför 2021 fick First Camp in 12 000 ansökningar.

Text: Daniel Andersson Foto: First Camp
© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket