Hornåbergs camping en pärla i Östergötland

Ganska nya med att driva camping är Lena Berg och hennes sambo Michael Römberg. De är nu förväntansfulla inför sin första säsong som värdar på Hornåbergs camping.

Det hela började med en husvagnssemester 2018. Lena och Michael beslöt att stanna vid Hornåbergs camping som de tyckte var lagom stor och lugn för att hyra en säsongsplats på. Paret kände direkt att det här var en plats att trivas på, så när sedan erbjudandet om att ta över campingen dök upp förra sommaren tvekade de inte länge.

– Jag hade ju fyra år tidigare kört slut på mig och gått in i den berömda väggen. Och sambon hade annat jobb vid sidan av, så visst tvekade vi en smula. Men samtidigt var tanken så spännande. Vi måste bara prova.

Energigivande

Snabbt märkte lena att det nya livet här på campingen faktiskt gav henne mer energi än det tog. Att få arbeta med människor och att få ge service hade hon saknat.

– Det viktiga för att jag inte skulle gå tillbaka in i väggen var att strukturera mig, därför gör jag noggranna scheman för min arbetstid. Jag jobbar några timmar på morgonen. Går hem och vilar för att återkomma på eftermiddagen.

Bor själva i husvagn

Att paret föll för Hornåbergs camping är inte svårt att förstå. Den är liten och personlig med en prägel som är familjär. Läget är vackert utmed Stångån, bara tre mil från Astrid Lindgrens Vimmerby.

Familjär camping utmed Stångön.

Familjär camping utmed Stångön.

Hittills har de inte ångrat den förhållandevis stora förändringen av sina liv. De har dessutom flyttat in i sin husvagn och hyr nu ut sitt, ur hennes ögon, alldeles för stora hus.

– Det bästa med det är att nu har man det man behöver på en ganska liten yta. Att inte ha en massa prylar omkring sig, får i alla fall mig att må väldigt bra.

Smultronställen i Östergötland

Vad finns då att upptäcka för semesterfirarna på campingen mitt i den vackra Kindabygden i Östergötland? De kan till exempel ägna sig åt att studera Göta kanal med en magnifik slusstrappa som slussar båtar 18,8 meter över havsytan eller ta sig fram på Kinda Kanal med sina åtta mil av upplevelser. Eller bara slå sig ner och njuta av den behagliga omgivningen med lummig grönska, knotiga tallar och vackra berg ger Hornåbergs camping en rogivande och unik atmosfär.

Hornåbergs camping har en rogivande och unik atmosfär.

Hornåbergs camping har en rogivande och unik atmosfär.

Testa en beachvolleyboll-match med vännerna.

Testa en beachvolleyboll-match med vännerna.

 

Fakta Hornåbergs Camping

Här finns 54 elplatser, tjugo tältplatser och fem stugor. Servicehuset är nybyggt och innehåller familjerum, toalett, dusch och modernt kök som självklart ingår i campingavgiften. Restaurang med fullständiga rättigheter. Uthyrning av kanoter. På campingen finns kommunal badplats, lekplats, utegym och ett elljusspår.

Nytt avsnitt släpps varje tisdag och fredag hela sommaren.

Se alla avsnitt
© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket