Kabe har förvärvat campers-specialisten S Karosser

Den 1 september förvärvade Kabe det Dorotea-baserade företaget S Karosser. S Karosser grundades 1983 och är en ledande tillverkare av husbilspåbyggnader till pickup-bilar.

Kabe Group AB har förvärvat samtliga aktier i S Karosser Aktiebolag. S Karosser är ett familjeföretag som startades 1983 av Adolf Sellgren och som tillsammans med sönerna Ulf och Jan har närmare 40 års gedigen erfarenhet av hur man bygger fordon som håller och passar för nordiskt klimat. S-karosser tillverkar framför allt husbilspåbyggnader till pickuper, så kallade campers, men även släpvagnar och andra specialvagnar. S karossers campers går under varumärket Easy Campers och tillverkas med den robusta sandwichkarossen, vilket ger goda vinteregenskaper.

Ulf Sellgren från S karosser har byggt specialhusbilar och campers i över 35 år.

Ulf Sellgren från S karosser har byggt specialhusbilar och campers i över 35 år.

Förstärker sin position

S Karosser har 21 anställda och omsättningen uppgick under det senaste räkenskapsåret till drygt 33 miljoner kronor. Kabes förvärv innebär även framtida investeringar i S Karossers produktionskapacitet med målsättning att dubblera kapaciteten. Nuvarande ledning för S Karosser kommer fortsatt att leda företaget. Genom förvärvet förstärker Kabe sin position inom ett segment där den pågående elektrifieringen av fordon bidrar till framtida potential och tillväxt.
– S Karosser är ett bra tillskott till koncernens produktportfölj. Genom förvärvet når Kabe nya återförsäljare och kunder inom Mobile Living, säger Alf Ekström, koncernchef.

Alf Ekström, koncernchef Kabe.

S Karosser ligger i Dorotea och sysselsätter 21 personer.

Fakta S Karosser

Ort: Dorotea
Grundat: 1983
Anställda: 21 st
Vd: Ulf Sellgren
Varumärke: Easy Campers
Produktion: ca 130 stycken campers
Export: Tyskland, England och Norge

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket