Malmköpings Camping: Jack och Carola älskar sitt jobb

Text: Beata Hansson Foto: Thony Kumral 

I arton år har Jack Rydberg och hans fru Carola drivit Malmköping Bad & Camping. Trots att de är väldigt stolta över anläggningen med sina tolv stugor, tjugo tältplatser, sju rum i vandrarhemmet och 180 husvagnsplatser, så fortsätter de att ha stora visioner för framtiden.

– När vi tog över verksamheten hade campingen 8000 övernattningar per år. Förra året hade vi 54 000 så det är klart att vi legat i och att det alltid finns mer jobb och förbättringar att göra.

Carola & Jack är stolta över sin anläggning.

Carola & Jack är stolta över sin anläggning.

Att campingplatsen är belägen inte bara i anslutning till den vackra Sörmlandsleden utan även på gångavstånd till ett levande och pittoreskt centrum där det alltid händer något spännande, har vattnet inpå knutarna och dessutom nära till allsköns loppisar och stora marknader, är självfallet stora fördelar, berättar Jack Rydberg.

Campingen har vattnet inpå knutarna.

Campingen har vattnet inpå knutarna.

Många stoltheter

Men på den delikata frågan om vad han är mest stolt över får han plötsligt svårt att välja. Är det kanske den nya ställplatsen i trädgården eller det nyrenoverade femstjärniga servicehuset? Eller är det möjligen restaurangen med plats för 300 gäster samtidigt och härliga trubadurer under veckosluten, eller kanske det är den nya krögaren Toms härliga grillbuffé med en barbequesås som inte går av för hackor? Det goda fikabrödet eller de färska frukostfrallorna? Eller är det kanske alla hundars, nåja nästan alla, favorit utomhushundduschen? Att det alltid är rent och fräscht på anläggningen?

Testa gärna utomhushundduschen.

Testa gärna utomhushundduschen.

Populärt med härliga trubadurer under veckosluten.

Populärt med härliga trubadurer under veckosluten.

Rent & fräscht på anläggningen.

Rent & fräscht på anläggningen.

Vidare funderar Jack över om det roligaste är att Malmköping Bad & Camping faktiskt fått uppmärksamhet utifrån och vid ett flertal tillfällen blivit prisbelönade av såväl Flen kommun som bästa företagare och av SCR som bästa campingföretagare under senare år.

Älskar sitt jobb

Efter en stund kommer han på vad han nog är mest stolt över. Gästernas omdömen.

– Många poängterar vårt trevliga bemötande i receptionen, att det gör så mycket för känslan av resten av vistelsen. Det är roligt tycker jag.

Kort och gott. De gillar helt enkelt sina gäster. Lika mycket som de älskar sitt, ofta sju dagar i veckan, arbete. Men hela tiden går tankarna framåt. Vad borde fixas härnäst? – Det finns alltid några saker att bocka av på listan, säger Jack.

En runda med golfklubban i vackra miljöer.

En runda med golfklubban i vackra miljöer.

Vågar du hoppa?

Vågar du hoppa?

Fakta Malmköpings Bad & Camping 

Tomter: 180
Stugor: 13
Säsongstomter: 50
Boende: Husbil, Husvagn, Lägenhet, Stuga, Tält, Vandrarhem
Restaurang med fullständiga rättigheter
Café
Servicebutik
Kiosk
Anpassat för rörelsehindrade

Relaterade artiklar

På turné med rullande bankkontor

Sommarmat: Tre recept med honung som smaksättare

Tema Honung: Maries bisyssla blev eget företag

Besök en biodlare: Surr-ealistiskt gott med honung

Bellmans Ulla Winblad – en kändis i 1700-talets Stockholm

Eskilstunas campingpärla vid vattnet

© 2021 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket