Premiär för Dovra – nytt svenskt husbilsmärke

På mässan Overland Adventure Expo 12-14 maj premiärvisas det nya husbilsmärket Dovra. Det handlar om en svenskbyggd, fyrhjulsdriven campingbil på Mercedes-chassi med utrustning för att klara äventyr offroad.

Baserade i Kumla utanför Örebro har Johan Särefors och Johan Ingvarsson under flera års tid utvecklat ett nytt husbilsmärke som fått namnet Dovra.

Sverigepremiär för Dovra.

– Målet har varit att skapa en husbil av absolut högsta kvalitet som kan ta sig fram överallt och samtidigt ha ett tilltalande utseende, säger de.

Nya Dovra är byggd för offroad äventyr.

Innovativ design

Fokus ligger alltså på innovativ design och hög funktionalitet. Den tuffa designen signalerar att modellerna är avsedda att klara alla typer av vägar och väder. Dovras husbilar är som standard utrustade med 450 W solpaneler, 400 Ah litiumbatterier och en 250 A generator, vilket gör det möjligt att fricampa länge utan att oroa sig för att strömmen ska ta slut. Byggda på Mercedes-Benz Sprinter är modellerna försedda med bland annat fyrhjulsdrift, MBUX multimediasystem med pekskärm och 360°-kamerasystem.

Två modeller

Initialt finns två modeller i sortimentet; Dovra RIG-X 590 och Dovra RIG-X 730. Dovra RIG-X 590, som kommer att premiärvisas på Overland Adventure Expo, är 5932 mm lång och har 230 mm frigång, bruttovikt på 3300 kg och totalvikt på 4100 kg. Modellen har dubbelsäng med måttet 195×125 cm, Dometic-toalett, dusch, tvålågig spis och kylskåp på 72 liter.
– Att driva Dovra-projektet har varit en spännande och utmanande resa. Den första prototypen är resultatet av hårt arbete och en strävan efter perfektion. Vi är stolta över att kunna presentera den för besökarna på Overland Adventure Expo på Solbacka, säger Johan Särefors.

Overland Adventure Expo är en mässa med över 50 utställare inom äventyrssegmentet. Den äger rum i Solbacka utanför Malmköping den 12-14 maj.

Dovra lanseras i två modeller: Dovra RIG-X 590 och Dovra RIG-X 730.

Redan nu kan man anmäla sitt intresse på www.dovra.com.

 

Kort om Dovra

Premiärvisas: Overland Adventure Expo
Ursprung: Sverige
Byggda på: Mercedes-Benz Sprinter
Modeller: Dovra RIG-X 590 och Dovra RIG-X 730
Särskilda egenskaper: Byggda för offroad med bl a 450 W solpaneler, 400 Ah litiumbatterier och en 250 A generator.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket