Packlista för tältsemester i bil

Av: Anne-Vibeke Isaksen • Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold • Fotograf: CampingDanmark

Denna packlista tar utgångspunkt i bilsemester med ett familjetält i bagageutrymmet.

Det är självklart helt upp till dig själv hur mycket extrautrustning du vill ha med dig, men med den moderna campingutrustning som finns idag, kan tältet nästan bli så ombonat som ditt vardagsrum där hemma.

Det kan plockas ifrån listan allt efter hur mycket utrymme man har i bilen. Vi rekommenderar att ta med riktig campingutrustning som är tillverkad för att väga mindre, och ta upp mindre plats. Att packa inför en tältsemester är också en erfarenhetsgrej, så skriv gärna ner från gång till gång vad du tar med dig, och hitta själv fram till din egen perfekta packlista. Allt efter var du reser kan packlistan också variera. Ex. beroende på campingplatsens faciliteter.

Sova i tält kräver bra underlag

Det är viktigt med ett bra underlag när man skall sova i tält. Därför bör liggunderlag/luftmadrass och sovsäckar ha hög prioritet. Till tältet:- Tältet- Presenning eller tältunderlag.- Tältpinnar. Ut över de medföljande tältpinnarna rekommenderar vi att ha med Tarzan tältpinnar, ifall det skulle vara väldigt hårt i backen. – Hammare att slå ner tältpinnarna med. – Liggunderlag/Luftmadrasser (hög prioritet)- Sovsäckar, kuddar.- Ficklampor, lampa.- Strömkabel och fördelardosa.

Det kan vara bra med en golvmatta i uppehållsrummet. Det är mer behagligt att sätta fötterna på när man vaknar på morgonen. Till uppehållsrummet:- Golvmatta – kan varmt rekommenderas.- Stolar- Bord

Idag kan du hitta mycket köksutrustning, speciellt designad för tältcamping, som snabbt och lätt fälls ihop så det inte tar så mycket plats. Till köket:- Kylbox, gärna en som kan användas i bilen. Detta är speciellt viktigt om du övernattar någonstans där det inte finns tillgång till ström. – Service, glas och bestick.- Kokkärl med redskap.- Diskborste, diskbalja och disktrasa.- Diskhandduk och diskmedel.Mycket av ovanstående kan fås i campingvänliga utgåvor som kan fällas ihop till ingen storlek alls. Köksbord, spis och grill tar mycket plats men kan fås i extremt hopfällbara versioner. Ta med det du har plats för och kan använda.

Många tält kommer idag med praktiska rum och extra fickor för förvaring av diverse småsaker. Därutöver kan man också köpa till extra förvaringsutrymme, som detta annex som är inrett som en garderob.

Privata ägodelar:

  • Kläder för alla slags väder (man kan tvätta på alla campingplatser)
  • Handdukar, badkläder, solkräm, solglasögon.
  • Praktiska skor. T.ex. gummiskor och sandaler, som tål vatten.
  • Toalettartiklar. Kan kordineras så man till exempel inte får med sig tre tuber tandkräm.
  • Hårtork finns inte på alla campingplatser.

Kläder och handdukar kan också fås för campingbruk, som tar lite plats och torkar extremt snabbt. Det är inget måste men är en bra sak till önskelistan och de håller i flera år. Kom därutöver ihåg att få mobil, pengar, kamera, spel, sportutrustning och vad du nu annars räknar med att få användning för på semestern.

Läs mer om campingsemester i tält på CampingSverige.se

Relaterade artiklar
Sponsrad artikel

Digital tjänst för unika husbilsupplevelser

Johan Skogeryd ny vd för Adria

Pilote-specialist utökar med nytt märke

Lindströms fortsätter att växa

Fem stjärnor till Leksand Strand

Ivarssons Husbilscenter utökar med Bürstner

© 2021 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket