Smaka på camping: Bergholm arrangerar ny mässa på Elmia

Bergholm tar ett nytt grepp på mässkonceptet när de visar upp sina modellnyheter på Elmia den 14-17 oktober. Genom att lägga till mat, dryck och musik vill de ge besökarna en mässupplevelse utöver det vanliga. – Mässan har fått namnet Smaka på camping och kommer att tilltala alla sinnen, säger vd Lars Bergholm.

Kristinehamnsföretaget Bergholm har alltid gått sin egen väg, så när den traditionella Elmia-mässan ställdes in började de genast planera för ett annat sätt att visa upp sina 2022-modeller. Resultatet är en egen mässa i Hall A på Elmia den 14-17 oktober.
– Vi kommer att visa upp ett 100-tal fritidsfordon från våra varumärken Knaus, Weinsberg, Tabbert, Morelo, T@B, Ci och Roller Team, berättar Lars Bergholm.
Även tält från Inaca och tillbehör från Wigo kommer att ställas ut. Dessutom kommer ett antal medutställare att finnas på plats för ett ytterligare bredda utbudet.

Ett 100-tal fritidsfordon från Bergholms sju varumärken kommer att ställas ut.

Många är nyfikna

Men som namnet Smaka på camping skvallrar om så är detta inte en vanlig husvagnsmässa. Bergholm vill skapa ett event som tilltalar alla sinnen.
– Det finns otroligt många som är nyfikna på camping. En del har hyrt ett fordon och testat att campa och har – så att säga – smakat på begreppet, men ännu inte köpt en husbil eller husvagn. Nu vill vi ge dem chansen att verkligen smaka på camping och samtidigt få en mat- och dryckesupplevelse, säger Lars Bergholm.

Ett antal medutställare kommer att finnas på plats för ett ytterligare bredda utbudet.

Mat och musik

I samarbete med ett välrenommerat cateringföretag planeras för att servera mat och dryck i A-hallen som besökarna kan få sitta ner och avnjuta i samband med att de tittar på modellnyheterna. ”Smaka på-menyerna” kommer att spegla de fyra länder som Bergholms varumärken representerar – Tyskland, Italien, Spanien och Sverige. På programmet står även musikunderhållning med olika artister.
– Beroende på vilka regler som gäller vid tiden för mässan så kommer besökarna antingen kunna mingla runt under musikunderhållningen eller sitta ner på anvisade platser, säger Lars.
Han är förtegen om vilka artister som ska uppträda, de sista detaljerna är i skrivande stund inte helt klara. När vi försynt undrar om det kanske är Arvingarna, som ju spelat i Bergholms monter förut, får vi bara ett hemlighetsfullt leende till svar.

Platschef Patrik Jonsson, vd Lars Bergholm och Robert Magnusson, ny försäljningschef på Bergholm.

Dinner Show

Mässan planerar även en Dinner Show med mat och musik under fredag och lördag kväll som mässbesökare kan förboka biljetter. På området utanför Hall A kommer campingplatser att erbjudas. Mässan följer alla gällande regler och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Mer information om mässan, biljetter och camping kommer att ges inom kort på Bergholms hemsidor.

Blir det en favorit i repris med Arvingarna i år?

Kort om mässan Smaka på camping

Vad: mässa med Knaus, Weinsberg, Tabbert, Morelo, T@B, Ci och Roller Team.

Var: Elmia Hall A, Jönköping

När: 14-17 oktober

Mer: mat, dryck och livemusik med olika artister

Bo: mässcamping på Elmia

Biljett: boka på Tickster

Text: Daniel Andersson Foto: Bergholm
© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket