Snart öppnar Hymer Center i Lomma

Ett år efter första spadtaget är nu Hymer Center i Lomma färdigbyggt. Den toppmoderna anläggningen är unik i sitt slag och den enda i Europa som är certifierad av Mercedes. – Den här anläggningen lyfter branschen flera klasser, säger vd Aner Engstrand.

Hymer Centers anor går ända tillbaka till 1968 då Aner Engstrand startade sitt företag i Örebro. I början av 1990-talet gjordes en satsning på husbilar och efter en enorm tillväxt finns företaget idag representerat över hela landet, från Umeå i norr till den nya anläggningen som snart öppnar i Lomma. Hymer Center-koncernen hade stark försäljning förra året och nådde en omsättning på 570 miljoner.

– Vi har stora framgångar särskilt med Hymerbilarna. Modellprogrammet är mycket omtyckt och framför allt de större modellerna säljer bra, säger Aner Engstrand.

Den begränsade tillgången på nya fordon och de långa leveranstiderna ger smolk i bägaren, men det är en utmaning som delas med resten av branschen. Det ökade semestrandet på hemmaplan har bidragit till att intresset för mobilt boende har växt.

– Vår bransch ligger helt rätt i tiden. Sedan får tiden utvisa om de kunder som tillkommit stannar kvar, men signalerna på våra anläggningar tyder på det, säger Aner.
Osäkerheten i världsläget kan också bidra till att fler väljer husbil framför utlandsresor.

Tegelfasad och stora glaspartier.

Certifierad av Mercedes

Anläggningen i Lomma är praktiskt taget färdigställd. När vi pratar med Aner har han precis varit med på besiktning av bl a fasad och markarbeten, och därefter återstår ytterligare en besiktning innan nycklarna slutligen överlämnas den 7 mars.
– Det finns inget datum för när anläggningen öppnar. Först ska vi fylla på med fordon, verkstadslager, förbrukningsartiklar och trimma in alla avdelningar.

Rekryteringen av de nio första nya medarbetarna är klar, bland annat två verkstadsmekaniker som är specialiserade på Mercedes. Ytterligare en handfull personer kommer att anställas.

– Vi är den första husbilsanläggning i hela Europa som är auktoriserade för service av husbilar byggda på av Mercedes. Att vi blivit granskade och godkända utan någon anmärkning är vi väldigt glada över, säger Aner.

Certifieringen är en investering i mångmiljonklassen som gör Hymer Center unika i branschen. Efter hand är målet att även övriga center ska bli certifierade. Parallellt pågår också en ISO-certifiering inom kvalitet och miljö.
– Vi är på god väg att godkännas och har klarat alla granskningar hittills. Eftersom vi redan haft ett arbetssätt som i princip följt riktlinjerna har det varit en smidig process, säger Aner.

Ljust och rymligt med högt i tak.

Kunder hör av sig

Hymer Center i Lomma består av utställningshall, verkstad, butik, kontor och kundlounge. Anläggningen utmärker sig med genomtänkt planlösning, gedigna material och smakfull design. Byggnaden är klädd med tegel och har stora glasfasader. Alla golv i byggnaden är belagda med kakelplattor. Verkstaden har fem lyftar, två platser för rekonditionering och en avdelning för leveranser. På andra våningen finns en kundmottagning i loungestil där kunderna kan koppla av medan deras fordon servas.

– Bygget har fortlöpt enligt plan och vi är mycket nöjda med resultatet. Intresset från kunderna är stort, husbilsentusiaster hör ofta av sig och undrar när vi öppnar. Nu är det nära – håll utkik under våren, avslutar Aner Engstrand.

Suad Rosarv är platschef i Lomma.

Fakta Hymer Center Lomma

Faciliteter: utställningshall, verkstad, butik, kontor och kundlounge
Tomtyta: 8774 kvm
Byggnadsyta: 2778 kvm
Totalentreprenör: Peab
Byggkostnad: ca 54 miljoner

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket