TV-spel: Mysigt som varm choklad och bara lite mer spännande

Det bärbara spelsystemet Nintendo Switch är som gjort för sommarlovet. Nu har ännu ett spel i den populära spelserien Pokémon getts ut. Långsamt och vackert, möjligen perfekt för den tänkta målgruppen enligt spelexperten Jonas Rosenqvist.

New Pokémon snap

Nintendo Switch

Bergsala

Betyg: 3

Pokémon har erövrat världen inte bara en gång. De små japanska varelserna med Pikachu i spetsen är en lång spelserie av succéer för alla åldrar och den här fotovarianten kändes rätt lam redan då det lanserades på Nintendo 64. Så pass lamt att jag inte spelade det alls faktiskt. Nu närmar jag mig spelet med ett vidare perspektiv och kan se hur den här typen av spel kan samla familjen. Det är långsamt och gulligt men inte helt utan belöningar. För att lyckas räcker det nämligen inte att på måfå rikta kameran och trycka av. De bästa fotografierna av de Pokémons du åker förbi i din lilla vagn får du genom att tajma och komponera bilden. Just det blir faktiskt en utmaning jag lär mig att uppskatta.

Grunden i spelet är alltså istället för att skjuta fiender eller som vanligt fånga pokémons lyckas ta den snyggaste bilden. Det är inte på något sätt revolutionerande och den kringliggande storyn och dialogerna känns ganska utdragna. Samtidigt är det vackert och möjliggör ett spelande mellan generationerna ganska långt ned i åldrarna. Det är mysigt och ungefär lika spännande som varm choklad. Och man kan gilla varm choklad jättemycket.

New Pokémon snap.

New Pokémon snap.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket