Gasolnivåsensor får designpris

Både praktisk och snyggt utformad – Truma LevelControl belönades i april 2018 med Red Dot Design Award. Det internationellt erkända designpriset tilldelas produkter som övertygar med en utformning av hög kvalitet.

Utmärkelserna duggar tätt för Truma. I januari blev de tilldelade European Innovation Award 2018 i kategorin ”Helhetskoncept för tillbehör” för sin LevelControl. Produkten hyllas även för dess innovationsgrad, funktionalitet, ergonomi och långa livslängd.

Med Truma LevelControl går det att få reda på gasolmängden bekvämt och exakt via en app. Enheten mäter nivån i gasolflaskan med hjälp av ultraljud och skickar uppgifterna till en smartphone via Truma iNet Box.

– Vi har utformat LevelControl så att den är extremt behändig samt enkel och intuitiv att använda. Sedan har vi kombinerat det med ett utseende och en beröringskänsla som är högst tilltalande, säger Peter Wickelmaier, representant för produktdesign.

– Vi är därför oerhört glada över att ha tilldelats Red Dot Design Award. Det sporrar oss att även i fortsättningen fästa stor vikt vid en lyckad kombination av innovativ teknik och kvalitetsutformning när det gäller våra produkter, avslutar Peter Wickelmaier.

Fakta

Truma Gerätetechnik GmbH & Co. KG är den innovativa tillbehörsleverantören för husbilar och husvagnar. Det sedan länge etablerade företaget har i nästan 70 år erbjudit ”bättre komfort på resan” – en omfattande produktportfölj på området digitala nätverk, värme, varmvatten, kylning, manövrering och gasförsörjning. Truma utmärker sig genom hög produktkvalitet, god service och närhet till kunden.

Företagets huvudsäte och produktionsort befinner sig i Putzbrunn utanför München. Truma har filialer i Storbritannien, Italien, Sverige, Kina och USA. Totalt sysselsätter familjeföretaget 600 personer. Truma hör till de bästa arbetsgivarna och de 100 mest innovativa företagen bland tyska små och medelstora företag (www.topjob.de och www.top100.de).

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket